promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: itt a nagy bejelentés, hogy lesz-e fegyverszünet a két ország között, ami után Európa is fellélegezne
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin közben ismét tartott egy kis erődemonstrációt.

A háború Oroszország és Ukrajna között sajnos nem igazán akar csitulni, aminek már egész Európa jelentősen issza a levét. Vlagyimir Putyin kezében közben erős joker kártya van a gáz miatt. Mivel például Lettország nem hajlandó az oroszok által kitalált rendszerben a gázért rubelben fizetni, így a Gazprom oda leállította a földgázexportot. Lettország most jelenleg Litvániából szerzi be a gázt.

Közben aki tud, az próbál elmenekülni az Ukrajnában zajló folyamatos harcok elől. Az ukrán-magyar határszakaszon 7234 fő lépett be szombaton Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8865 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett

Sok pletyka kelt szárnyra arról, hogy Vlagyimir Putyin beteg, de amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője, William Burns ki is emelte a múltkor, hogy az orosz elnök túlságosan is egészséges.

Az orosz államfő a megfázásából is kigyógyult, és vasárnap a hadiflotta napján egy Szentpéterváron tartott katonai díszszemlén vett részt. Putyin kiemelte, hogy az orosz hadiflotta képes villámgyorsan felelni bárkinek, aki úgy dönt, hogy megsérti Oroszország szuverenitását és szabadságát.

A brit hírszerzés (MI6) vezetője, Richard Moore már arról beszélt, hogy az oroszok bár erősnek mutatják magukat, de kezdenek meggyengülni. Szerinte az oroszok kényszerből elavult, szovjet fegyvereket vetnek be, és több tízezer katonát veszítettek Ukrajnában.

Mind két oldal szereti magát fényezni, ha a sikerekről van szó, de a világ már inkább arra kíváncsi, hogy mikor érhet véget a háború, és a két ország hajlandó-e végre leülni tárgyalni egymással.

Erre Dmitro Kuleba választ is adott: az ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy Putyin nem áll meg addig, amíg meg nem állítják. Ezért nincs itt az ideje azoknak az Európa- és Amerika-szerte hallható kéréseknek, miszerint fegyverszünetet kellene kötni – számolt be róla a Mandiner.

Az elején még beszéltek egy Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozóról is, de sajnos az sem a közeljövőben fog megtörténni.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás