promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lagzi Lajcsi borzalmas tragédiával szembesült – feljelentést is tesz
Borítókép:  TV2 Play
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Galambos Lajos gyakorlatilag sokkot kapott, amikor meglátta, hogy mi történt a mocsai halastavában.

Galambos Lajos nem volt nyugodt az elmúlt időszakban. A múltkor azért került címlapokra, mert össze akarta akasztani a bajszát egy másik mulatós sztárral. Lagzi Lajcsi azért akadt ki, mert a jogvédő iroda arról tájékoztatta, hogy MC Hawer tradicionális dalként jelentette le a „Mikor a vodka a fejembe száll” című klasszikust, amit ő és Hoffmann Sándor írt.

Sajnos a Dáridó egykori műsorvezetője nem MC Hawer miatt nem kapott jogdíjat a dalért, hanem azért, mert Hoffmann Sándor van lejelentve egyedüli dalszerzőként. Ez azért is kitolás vele, mivel ő írta meg a teljes dalszöveget, amit mai napig mindenki ismer.

Most azonban jóval nagyobb problémával kell megküzdenie a mulatós sztárnak. Szinte tragikus, de több mázsa hal pusztult el Lagzi Lajcsi mocsai halastavában. Szerinte környékbeli hulladékfeldolgozó üzem mérgezi a patakot, ami a tóba torkollik.

„Hónapok óta panaszkodom, hogy furcsa színű, furcsa szagú a víz, hol kék, hol zöld, de nem természetes a tavamba folyó patak vize. A környéken van egy üzem, ahol akkumulátorok megsemmisítésével is foglalkoznak idén tavasz óta, azóta érzem, nincs valami rendben”

- nyilatkozta a Blikknek Galambos Lajos, aki biztosan állítja, hogy a halak pusztulását nem a kánikula okozta.

Lagzi Lajcsi tavában óriási pusztulást okozott az üzem szennyezett vize, és sajnos anyaállatok tucatja pusztult el. A mulatós sztár feljelentést tesz környezetkárosítás miatt, és ehhez már be is gyűjtötte a szükséges bizonyítékokat.

A mocsaik is panaszkodtak már az üzemre, de a cég vezetője senkivel sem volt hajlandó szóba állni. Most olyan látványos pusztítást okoztak, amiből nehéz lesz kimagyarázni magukat, már ha tényleg ők a felelősek ezért.  

Galambos Lajos ráadásul szeretne túladni a mocsai birtokon, de az üzem tevékenysége miatt ez így jelentősen veszíthet az értékéből.

A Blikknek nyilatkozott az Éltex Kft. Nyugat-Magyarországi Hulladékfeldolgozó központ telephelyének vezetője is. Jurik Valentina szerint a hulladék feldolgozását a legszigorúbb szabályok szerint végzik el, betartva minden környezetvédelmi, természetvédelmi előírást. Szerintük nem kizárt, hogy az egykori alumínium kohó környezetre káros maradványai kerültek ki a természetbe a rossz hulladékkezelés miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás