promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már Putyin hasonmásával csapják be a nyilvánosságot – állítja az idegen hírszerzés
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök talán komoly műtéten esett át.

Lassan követhetetlenné válik az a dezinformációs áradat, ami a hónapok óta tartó orosz-ukrán háborút övezi. Régóta szólnak arról a hírek, hogy Putyin elnök halálos kórral küzd, a közelmúltban viszont Zelenszkij ukrán vezető betegségéről is röppentek fel pletykák, akárcsak arról, hogy Joe Biden amerikai elnök sem húzza már sokáig.

Mindebből annyi mindenesetre igaz, hogy az USA első embere jelenleg koronavírus-fertőzésben szenved, de a 79 éves elnök tüneteit sikerrel tartják kordában. Közben Vlagyimir Putyin látszólag él és virul, még a CIA sem tudott rosszat mondani az egészségi állapotával kapcsolatban.

Az orosz vezető Iránba is ellátogatott – mire az ukránok hivatalos részről rögtön közölték, hogy valójában csak egy hasonmása utazott el a Közel-Keletre. Ezt persze könnyen meg is ejthették, ha azt kívánták megerősíteni a közvéleményben, hogy Putyinnak kutya baja, és egy baráti állam cinkostárs is lehetett ebben a csínytevésben.

„Nem állítok, csak célzok rá. Kérem, nézzék meg, ahogy Putyin kiszáll a repülőgépből. Egyáltalán ő az?”

– fejtegette Kyrylo Budanov, az ukrán hírszerzés magas rangú vezetője. A fotók, amelyekre utalást tett, mindenesetre nagyon meggyőzőek egy laikus számára, sőt az orosz vezető kifejezetten jó színben látható rajtuk.

Putyin az amerikai titkosszolgálat szerint azért utazott Iránba, hogy ott több száz harci drón beszerzéséről tárgyaljon. Putyin-ellenes orosz források ugyanakkor már korábban jelezték, hogy készültségbe helyezték az orosz vezető hasonmásait, mivel az „eredeti” nemrég komoly műtéten esett át.

Fotó: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás