promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatosan meg fog drágulni ez a termék, pedig a magyarok rengeteget vásárolnak belőle
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon persze elég kevés olyan termék és- alapanyag van, aminek nem emelkedett drasztikusan az ára az utóbbi időben.

A koronavírus-járvány után jött az orosz-ukrán háború, ami még inkább nem tett jót az inflációnak. A boltok persze bevetnek olyan trükköket, hogy minden egyes fogyasztási cikknek csak szép lassan emelik fel az árát, de az ember úgyis látja a végösszegen, hogy valami nem stimmel. Többet költünk, de mégis könnyebb kosárral térünk haza.

Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is.

Most jelenleg nagy a bizonytalanság a gazdaságban, ami nem csak Magyarországon, de szerte a világon problémát okoz. A szakértők szerint az infláció nyáron vagy ősszel tetőzhet, de nagy esés nem fogja követni.

Minden drágul, köztük az ásványvíz is, amiből a magyarok szeretnek nagy mennyiségben feltankolni otthon. A rossz hír sajnos az, hogy eddig is volt drágulás, de ez itt nem fog megállni.

„Az energiaárak emelkedése miatt drasztikusan felment a műanyag ára is, valamint a PET-palack, a csavarzár és a címkék költsége, és nem utolsósorban a munkabéreké. Mindez azt jelenti, hogy szinte minden többe kerül, ami a gyártási és a szállítási folyamatot érinti”

- idézte az rtl.hu Miklósvári Gézát, a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség elnökét, aki az Inforádiónak beszélt a drágulásról.

Az energiaár és a műanyagár növekedése 10 és 50 százalék közötti volt az elmúlt időszakban, amit a vásárlók is érezni fognak, ha előszeretettel spájzolnak be az ásványvízből otthon, mert nem igazán isszák a csapvizet. Pedig aki szeretne spórolni, annak nem árt átállni rá.

A webbeteg.hu is megemlíti az egyik cikkében, hogy Magyarország nagyobb részén kiváló minőségű a csapvíz. Sokan úgy gondolják, hogy a vezetékes víz minősége nem megfelelő, de ez több kutatás és ellenőrzés során sem bizonyosodott be. Hozzáteszik, hogy sokszor nem a vízzel van baj, hanem a belső hálózat rossz állapotával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás