promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan dolgot tervezett a megbukott angol miniszterelnök, amitől tényleg végképp kiakadtak az emberek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Boris Johnson aligha érezhette, hogy közeleg a vég számára.

A napokban némileg váratlanul lemondott Boris Johnson brit politikus, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, aki mindössze 3 évet töltött el hivatalában. A 2019 júliusában beiktatott vezető a Brexit elkötelezett híveként és London polgármestereként tett szert népszerűségre.

Most azonban elfogyott iránta a bizalom, az elmúlt hónapok sorozatos belpolitikai botrányai miatt már a párttársai és kormánytagjainak jó része is elfordult tőle. Természetesen az utódja megválasztásáig ellátja hivatali feladatait, de utána alighanem hosszú időre lelép a politika színpadáról, legalábbis nem marad annak meghatározó szereplője.

Boris Johnsonnak sosem volt erőssége az időzítés, amit például az is mutatott, hogy hatalmas partikat rendezett a Covid-lezárások idején, éppen akkor, amikor a 2020 tavaszán elrendelt szigorú angliai korlátozások értelmében kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember szabadtéren sem tartózkodhatott egymás társaságában.

A miniszterelnök talán most sem érzékelte, hogy bajba kerülhet, mert egy frissen kiszivárgott anyag szerint óriási átalakításokat tervezett a Downing Street 10. szám alatt lévő rezidenciáján. Persze olyanokat, amelyek sok embernél kiverték a biztosítékot.

A lista összesen 200 ezer fontba (azaz közel 96 millió forintba) kerülő renoválásról szól, amire természetesen nincs égető szükség, különös most, amikor a brit háztartások is megszorításokra kényszerülnek a világban tomboló válságok miatt.

A legnagyobb felháborodást a kézi készítésű aranytapéta váltotta ki, de az állampolgárok jó része egyébként is ízléstelennek (nemcsak szükségtelennek) tartja a tervezett módosításokat. A Lulu Lytle nevű felkapott belsőépítész által összeírt listán – forintra átszámolva – 240 ezres asztalterítő, közel 3,4 milliós szőnyegek, illetve két, összesen 7 millióba kerülő kanapé található, egyéb fényűző portékák mellett.

Az átalakításhoz nemcsak Boris Johnson, hanem a felesége, Carrie is adott ötleteket, sőt a rezidencia tervezett átformálása alighanem elsősorban az asszony ízlését tükrözi. A pletykák szerint már régóta meg akart szabadulni attól a „berendezési rémálomtól”, amit még Theresa May miniszterelnök hagyott maga után, ám erre így már nem lesz lehetősége.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás