promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin állítólag megtalálta a következő amerikai elnököt, egy régi ismerősünket szeretné a Fehér Házba juttatni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megint felröppent a pletyka, hogy az oroszok képesek beavatkozni a választásokba.

Nagyon kevés amerikai elnök veszíti el a hivatalát az első ciklusát követően, de az üzletemberből kétes megítélésű politikussá lett Donald Trumpnak ez a „bravúr” is sikerült. A most 76 éves egykori prezident azonban nem adja fel a harcot, ígéri, hogy 2024-ben visszatér.

Ezzel kapcsolatban röppent most fel egy érdekes pletyka, amelynek a gyökere egészen a 2017-es hivatalba lépéséig nyúlik vissza. Az orosz állami tévé egyik műsorvezetője töprengett el adásban azon, hogy Putyin elnöknek vajon „reaktiválnia” kellene-e Trumpot.

Korábban is az a szóbeszéd járta, hogy a sárga hajú amerikai elnök az oroszok beavatkozásának köszönheti megválasztását. Ha ez valóban így volt, akkor az az USA titkosszolgálatának szégyene lenne, amely képtelen volt megakadályozni egy ilyen durva csalást.

Az orosz műsorvezető mostani kijelentése valószínűleg erre a pletykára játszott rá, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy feszültséget szítson az Egyesült Államokban, amely bőszen támogatja az ukránokat a februárban kirobbant háborúban.

A propagandistaként számon tartott Olga Skabeeva szerint az orosz kormánynak kétszer is meg kellene gondolnia, hogy támogatást nyújt-e Trumpnak, ha az tényleg elindulna a 2024-es választáson. Mindezzel pedig az sugallják, hogy legutóbb így tettek.

Egy másik elemző szerint nem lenne haszontalan, ha Trump visszakerülne a hatalomba, mert az ő geopolitikai céljait már ismerik, és tudják, mit várhatnak tőle. Nem ez az első eset, hogy az oroszok a saját kreálmányuknak tartják a 2021-ben leváltott elnököt.

„Át kell gondolnunk, hogy újratelepítsük-e őt amerikai elnökként. Még nem döntöttünk róla”

– mondta egy bennfentes magabiztosságával és fölényességével Olga Skabeeva, akinek azonban ebbe aligha lehet beleszólása, hiszen nem visel semmiféle állami tisztséget. A hivatalos amerikai vizsgálatok szerint egyébként az oroszok 2016-ban valóban jelentős kampányt indítottak a választásokba való beavatkozás céljával, bár elsősorban arra törekedtek, hogy a végül vesztes félről, Hillary Clintonról szerezzenek kompromittáló információkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás