promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki ma Balázs Péter, akinek Poirot magyar hangját is köszönhetjük
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész jövőre ünnepli a 80. születésnapját.

Balázs Péter a magyar színjátszás ikonikus alakjai közé tartozik. Jövő tavasszal lesz 80 éves, és bár tavaly távozott a Szolnoki Szigligeti Színház éléről, színészként és szinkronhangként szívesen vállalna még munkát, ha felkérnék erre.

A színpadi és filmes karrierje mellett ugyanis olyan kiválóságoknak kölcsönözte a hangját, mint Louis de Funès, Danny DeVito, vagy éppen David Suchet, vagyis Agatha Christie furfangos és piperkőc magándetektívjét is nehezen tudnánk elképzelni nélküle.

„Akkor kerültünk közelebbi kapcsolatba, amikor felkértek, hogy a BBC által gyártott Poirot-sorozatfilmekben szinkronizáljam őt. Szerintem ezek a korai darabok jobbak voltak a később készültekhez képest, bár azok közt is akadt egy-két nagyszerű. Egy lelkes rajongómtól kaptam is egy tölcsérszerű kitűzőt, amelybe Poirot módjára virágot lehet helyezni. Fantasztikus, hogyan alakította ki Suchet a figurát, és az én hangom is jó szimbiózist alakított ki vele, a nézők nagyon szeretik velem hallani. Csodálatos részét képezte az életemnek, mindig nagy szeretettel foglalkoztam vele. Úgy érzem, ha most újra szinkronizálnák, akkor ismét szívesen vágnék bele, mert mindig olyan elképesztően tiszta logikával oldotta meg a rejtélyeket”

– nyilatkozta Balázs Péter néhány éve az Európa Könyvkiadónak. A szolnoki direktori posztról való távozása óta sem tűnt el a közönség szeme elől, pár hónapja az M5 ismeretterjesztő és kulturális csatornának adott hosszabb interjút.

A színész kissé talán lefogyott, és az arca sem olyan kerek már, mint régen, de közel a 80-hoz is remek formában van, és szellemileg is teljesen friss. Szép hagyományt vitt tovább a munkásságával, hiszen az édesanyja balettművész volt, az édesapja pedig színész-rendező.

Rengeteg komikus szerepben, bohózatban is láthattuk, amelyekben általában megcsalt férjet, lassú felfogású barátot, türelmetlen hivatalnokot, de mindenképpen valamilyen balekot alakított, és ezekben a szerepekben mindig jó alkalma nyílt a hangos színpadi mérgelődésekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás