promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 tuti tipp az ajtónyitásra, ha véletlenül bezártad a slusszkulcsot a kocsidba
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Működőképesnek tűnnek az ötletek, érdemes valamelyiket megjegyezni.

Az élet legbosszantóbb dolgai közé tartozik, amikor a slusszkulcsunkat véletlenül bezárjuk az autóba. Ilyenkor persze jól jön a pótkulcs, ha kéznél van, vagy legalább egy olyan barát, ismerős szakember, aki ezermesterként a segítségünkre tud sietni.

A gondok akkor kezdődnek, amikor magunknak kell megoldani az általunk okozott problémát. A legújabb kocsik esetében már letölthetők olyan appok, amellyel a gondot orvosolni lehet, de ha a 10 éves Suzukinkkal ragadtunk a Tesco parkolójában, akkor más módot kell keresni a bejutásra.

Sokan a drótra, vagy a vállfakampóra esküsznek, de kíméletesebb – és talán életszerűbb – megoldás, ha egy hosszabb madzagot, horgászzsinórt szerzünk valahonnan. Ezt az ajtó tetején-oldalán kell beügyeskednünk az utastérbe, és közben a rajta képzett hurokkal a zárszerkezetet is ki tudjuk nyitni, amint az alábbi videó mutatja.

A drót vagy bármilyen merev eszköz annyiból rosszabb, hogy ezt az ajtó mellett, lényegében a tömítésen kell átnyomnunk, valamelyest persze megsértve azt. Ezzel nem feltétlenül az ajtónyitót érdemes megcéloznunk, hanem azt a gombot, amivel legalább résnyire le tudjuk húzni az ablakot, és így máris nyert ügyünk van.

Első látásra brutális eljárásnak tűnik, valójában azonban okos és kíméletes megoldás, ha erősebb ragasztószalagot használunk a nyitáshoz. Nem kell betörni az ablakot, csupán keresztben és hosszában jó alaposan beszalagozni, és utána már finoman le tudjuk vele rángatni az üveget.

Végezetül a teniszlabdás módszert kell megemlítenünk, amelyről nem állítjuk, hogy feltétlenül működik, de az alábbi videó szerint van benne potenciál. A labdán alakítsunk ki egy lyukat, majd azt nyomjuk rá ott a zárszerkezetre, ahová a kulcsot is csúsztatnánk. Ezután hirtelen, nagy erővel nyomjuk meg, és a kiáramló nagy nyomású levegő elvileg kinyitja a kocsinkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás