promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tovább bővült a Csengetett, Mylord? égi stábja – elhunyt az érsek is
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész Frank Williams nem sokkal a 91. születésnapja előtt távozott.

Egy héttel a 91. születésnapja előtt elhunyt Frank Williams angol színész, akit a magyar nézők a Csengetett, Mylord? című vígjátéksorozat naiv érsekeként zárhattak a szívükbe. „Charles” elsősorban a jó társaságért és a minőségi italokért kereste fel rendszeresen a Meldrum-házat, no meg azért, hogy adományt szerezzen a Megesett Hölgyek Otthonának.

Frank Williams a brit nézők számára elsősorban nem ebből a fontos mellékszerepből marad emlékezetes, hanem Az ükhadsereg című sitcomból, amelyben szintén egyházi embert, a kiöregedett Timothy Farthing lelkészt alakította.

„Nagyon nehéz elhinnem, hogy ilyen szép mérföldkőhöz érkeztem. Sajnos, makuladegenerációm van, csak akkor ismerem fel az embereket, ha közel állnak hozzám. Olvasni már nem tudok, de hangoskönyveket hallgatok, és közelről tévét is tudok nézni. Ha vetítik az epizódokat, ma is szívesen megnézem őket”

– mesélte még tavaly, a 90. születésnapja alkalmából Williams, aki a szemproblémáitól eltekintve jó egészségnek örvendett, bár már bottal járt. Nagy barátságot ápolt a 2013-ban, 86 évesen elhunyt Bill Pertwee színésszel, aki a Mylordban a potyaleső Wilson kapitány szerepét játszotta.

Williams halálhírét egy családi barát erősítette meg, és rögtön megindult a színészkollégák, valamint a rajongók részvétáradata. Tovább bővült tehát a Csengetett, Mylord? égi stábja, a főbb karakterek közül már csak James, Ivy, Henry, Teddy, Poppy és Jerry, Cissy, valamint a szobalány Rose alakját megformáló színészek élnek.

„Szomorúan tudatjuk, hogy szeretett barátunk és kollégánk, a színész Frank Williams június 26-án reggel elhunyt. Közel 91 éves volt, és hálásak vagyunk neki a rengeteg örömért, nevetésért és boldogságért, amivel annyi embert megajándékozott. Köszönjük, Frank!

– olvasható a Facebookon tett szomorú bejelentésben. Az érsek magyar szinkronhangját adó Verebély Iván szintén nincs már közöttünk, ő 2020-ban hunyt el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás