promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Oroszország nagyon megalázta Zelenszkij ukrán elnököt – most túl messzire mentek?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem meglepő, hogy Oroszországban úgy próbálják lejáratni Volodimir Zelenszkijt, ahogyan csak lehet.

Már a szakértők is igyekeznek kerülni a kérdést, hogy meddig tarthat az orosz-ukrán háború, mert nem tudnak rá pontos választ adni. Oroszország nem követ határidőket, csak haladnak a terveik szerint, de sokszor elég homályos, hogy Putyin és a hadserege mit szeretne elérni.

A friss hírek szerint az oroszok egyesítik erőiket Zaporizzsja térségében, Harkiv irányába. Zelenszkij fel van rá készülve, hogy az oroszok most sokkal intenzívebben fognak támadni, mint eddig.

Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerint közben már arról beszélt, hogy túl nagy a a nukleáris fenyegetettség az oroszok részéről.

A Portfolio.hu közben arról számolt be, hogy Magyarország felajánlotta területét az ukrán gabonaexport lehetséges útvonalaként, mivel az orosz invázió miatt a Fekete-tengeren keresztül vezető szokásos útvonalak megszakadtak - közölte Szijjártó Péter az uniós külügyminiszterek találkozóján Luxemburgban.

A miniszter hozzátette, hogy nem számít arra, hogy fennakadások lesznek a Magyarországra irányuló orosz gázszállításokban.

Az egyik újságíró, Matthew Luxmooore közben bemutatta, hogy Oroszországban piacra dobtak egy vodkát, aminek az a neve, hogy Zelenszkij könnyei.

Az üvegen az ukrán elnök látható, ahogy éppen a könnyeit törölgeti. Az oroszok természetesen bármeddig elmennek, hogy egy kis fricskát toljanak Zelenszkij arcába.

Oroszországban korábban Putinka és a Medvegyevka nevű vodkákat is forgalomba hoztak.

A Stolichnaya vodkát gyártó lettországi Stoli Group jelentős változást jelentett be még tavasszal, mivel az orosz–ukrán háború miatt megváltak az orosz hagyományokra utaló, nagy múltú Stolichnaya márkanévtől. A világhírű alkoholt azóta Stoli márkanévvel értékesítik.

A Stoli Group azt is kijelentette, hogy csak szlovák forrásokat használ fel, hogy elkerülje az Oroszországgal való üzletelést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás