promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod, mi az az SMS-nyak? Lehet, hogy neked is van ilyen
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Te hány percet tartod kezedben a telefonod? Igaz, hogy túl sokat? A felmérések szerint az okostelefon-használók átlagban napi négy órát nézik a telefonjukat, amit ha felszorzunk az éves szinten 1400 óra.

Egy Ausztrál orvos találta ki az SMS-nyak elnevezést, mivel a lefelé bámulás egy bizonyos gerincdeformitást okoz.

Mivel már nagyon pici korban a gyerkek is táblagépet, mobiltelefont és kis elektronikai kütyüket bámulnak, így már világszerte tömeges betegséggé lépett elő az SMS nyak szindróma.

Ha tiltjuk gyermekeinktől ezeket az eszközöket, akkor ebben a felgyorsult információtól túlcsordult világban lemaradnak, ha pedig engedjük, akkor tartják a lépést kortársaikkal, azonban súlyos fizikai tüneteket okozhat a lefelé bámulás.

Ettől a rossz testtartástól a gerinc jelentősen megváltozik. A gerincünk rugalmasságát és terhelhetőségét biztosító kettős S-alakú görbület megszűnik, helyette C alakban elgörbül a gerincünk.

Ez a torzulás a derekunkra és a  nyakunkra is többszörös terhet ró. Ha a fejünket 60 fokos szögben megdöntjük a telefon képernyőjének nézegetése miatt, akkor közel 30 kilogrammnak megfelelő nyomást gyakorlunk a nyaki gerincre, amitől kész is a baj.

Na de mit tehetünk a kór kialakulása ellen?

Az alábbi YouTube videóban olyan mozdulatot láthatunk, amit bárhol elvégezhetünk és segíthet a káros C görbületet elkerülni és segít a helyes testtartás visszaállításában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás