promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A zsíros, koszos fésű percek alatt tisztává varázsolható – és újra lesz gusztusod hozzányúlni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Néhány egyszerű háztartási szer kell hozzá, semmi más.

A hölgyeknél, illetve azoknál a szerencsés férfiaknál, akiknek még van hajuk, a fésű mindennapos használati tárgynak számít. Mivel gyakran fogjuk kézbe, természetesen idővel összepiszkolódik, akár olyan mértékben is, hogy már nincs gusztusunk megérinteni sem.

Erre a problémára is létezik megoldás, ráadásul néhány háztartási szerrel könnyen orvosolható a gond. Ehhez viszont tudni kell, hogy a fésűn összegyűlő világos lerakódás zsírból, korpából, porból, izzadságból, különféle termékmaradványokból tevődik össze, vagyis eléggé összetett mixtúra.

Mindenekelőtt a hajszálakat távolítsuk el róla, és csak utána következik a tényleges tisztítás. Mivel a hajunkat is samponnal kényeztetjük, logikusnak tűnik, hogy első lépésben a fésűvel is ezt tegyük, hiszen ugyanaz a szennyeződés van rajta, mint a fejünk ékességén.

A samponos mosás után öblítsük le vízzel, majd jöhet a csodaszer, vagyis a szódabikarbóna és az ecet keveréke. Ezeket 1:1 arányban vegyítsük, majd öntsük fel egy kis vízzel, és ebben áztassuk egy ideig a fésűnket. Ha már úgy látjuk, hogy a kosz fellazult rajta, akkor öblítsük le vízzel, és elvileg végeztünk is.

Milyen gyakran célszerű ezt a műveletet elvégezni? Az attól függ, hogy mennyire sűrűn piszkolódik be a hajunk. Ha makulátlan fésűt szeretnénk, ne sajnáljuk rá az időt, és kéthetente ismételjük meg a rituálét.

Persze, az is megoldás lehet, hogy az elpiszkolódott használati tárgyunkat egyszerűen eldobjuk, de ez nem túl környezetbarát cselekedet volna. Az alábbi videó serpenyőben melegített vízzel ismerteti lényegében az általunk vázolt módszert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás