promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin meghökkentő kijelentéseket tett Moszkvában - Tényleg így látja a dolgokat az orosz elnök?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin szerint csupán kétféle ország létezik: a szuverén, illetve a gyarmat.

Oroszország keménykezű elnöke, Vlagyimir Putyin nemrég résztvett Moszkvában a fiatal vállalkozók találkozóján, ahol rengeteg témát érintett, de a legtöbb megnyilvánulása valószínűleg csak aggodalmat okozott azoknak, akik abban reménykednek, hogy hamarosan végre véget érhet az orosz-ukrán háború – sőt, egyes kijelentései egyenesen megdöbbentőek voltak.

Vlagyimir Putyin sosem fél durva dolgokat mondani, hiszen pontosan tudja, hogy milyen sokan rettegnek tőle, illetve a legtöbbször egészen meglepő döntéseitől, és most is így tett, ugyanis nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy egy ország vagy szuverén (független), vagy gyarmat (nem független), köztes állapot nem létezik – akárhogy is nevezik manapság egyesek a gyarmatokat.

Az orosz elnök szerint a függetlenség a túlélés feltétele a geopolitikai küzdelemben, és ha egy ország nem tud szuverén döntéseket hozni, akkor az nem más, mint egy gyarmat – a gyarmatoknak pedig Putyin szerint egyáltalán nincs perspektívájuk, így máris érthetővé válik, hogy sok esetben miért nem hajlandó az együttműködésre.

Az államfő még azt is megígérte, hogy egy tervnek köszönhetően Oroszország 10 év múlva jobban fog élni, mint most. A kivonuló, illetve szankcióhoz folyamodó vállalatok pedig meg fogják bánni a döntésüket – ez pedig elég fenyegetően hangzik, vagyis könnyen lehet, hogy Putyinnak komoly terve van a bosszúra, így retteghet a Coca-Cola, a Netflix, a McDonald's és akár a Disney is.

Putyin ezek után fényezte egy kicsit Oroszországot, majd elmondta, hogy több egészséges emberre van szüksége a nemzetnek, és azért kell irreális célokat kitűzni, mert minél lehetetlenebbnek tűnik egy feladat, annál több esély van a továbblépésre, fejlődésre.

Ha az orosz elnök valóban így gondolja a dolgokat, akkor sajnos egyre biztosabbnak tűnik, hogy a közeljövőben nem számíthatunk békekötésre, és a háború végére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás