promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: megint Csernobil a téma - az ukránok most nyilvánosságra hozták, milyen bizarr dolgokat találtak az oroszok után a helyszínen
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elhagyták Csernobilt, de mégis hagytak ott dolgokat.

Már az orosz-ukrán háború elején, hónapokkal ezelőtt, amikor Putyin elindította csapatait Ukrajna belsejébe, jelent meg rengeteg cikk azzal kapcsolatban, hogy az oroszok némi csete-paté után elfoglalták az erőművet és annak közvetlen környezetét. Korábban erre reflektálva rengeteg cikk látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mire készülhetnek a helyszínen az orosz csapatok.

Ám az 1986-os atomkatasztrófa helyszínét az oroszok végül néhány hét megszállás után elhagyták, az ukránok pedig elkezdték megtisztítani a helyszínt.

Most Alekszandr Barszukov, aki a csernobili ökocentrum igazgatóhelyettese, a nyilvánosság előtt is nyilatkozott, mint elmondta a takarítás során nagyon érdekes dolgokra bukkantak Csernobilban. Az igazgatóhelyettes beszélt többek között festékszórókkal összefújt konferenciatermekről, összetört számítógépekről.

De például 100 liter vodkát is találtak az oroszok után.

Az oroszok később kivonultak a helyszínről, ebben részben az is közrejátszott, hogy a sugárbetegség első jeleire pánikba estek. A CNN tett is közzé felvételeket a YouTube-on arról, amikor az ukránok visszatértek Csernobilba:

(via Telex)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás