promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szeresd a tested bébi - a testpozitív mozgalom káros hatásai
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A body positivity, azaz a testpozitív mozgalom napjainkban nagyon nagy hangsúlyt kap világszerte és influenszereink is hangosan kampányolnak a „fogadd el a tested, úgy ahogy van” szlogennel.

Amióta világ a világ, mindig is volt az adott kornak egy aktuális „test divata”. Volt olyan idő, amikor a plusz kilók a jólét és gazdagság jelképét alkották, míg a 2000-es években a csontsovány lett a divat. 2004-ben a nagy kozmetikai cégek közül a Dove volt az első, aki kiállt a természetes szépség mellett. Manapság már tilos valakit a külseje alapján megítélni vagy megjegyzést tenni testére vonatkozólag és ezzel teljesen egyet is tudok érteni.

Azonban van némi ellentmondás a testpozitív mozgalom mondanivalójában. Kezdjük azzal, hogy a mozgalom célja, hogy mindenki úgy szeresse önmagát és úgy is fogadják el őt, ahogy van.

Legyen ez egy szőrös láb vagy hónalj vagy narancsbőrös combok vagy akár túlsúly. Ezzel csak az a probléma, hogy a túlsúly egyenes arányban van a szív és érrendszeri betegségek kialaulásával és sokkal jobban megnő az esélye a kettes típusú diabétesznek. Akkor lényegében mi is a célja a testpozitivitásnak? Egészségre veszélyes, ám a lélekre jó hatással lévő új önelfogadási mozgalom?

Híres amerikai véleményvezérek is ellentmondásba kerültek önmagukkal, amikor a szeresd önmagad jegyében túlsúlyosként életmódváltásba kezdtek, azonban ezzel egyértelműen együtt járt az is, hogy megszabadultak jó pár kilótól.

Sok követő összezavarodott, hiszen, hogyan szeressék önmagukat, ami akár az egészségtelen test is lehet, ha közben életmódváltásra ösztönzik őket? Most akkor szeressük az egészségtelen testünket vagy sem? Tegyünk ellene? De hiszen a mozgalom célja, hogy azt kell szeretni és elfogadni ahogy van, változtatás nélkül.

Azt gondolom, hogy mint mindenben itt is rendkívül fontos az egyensúly. A női test nem egyforma és főleg nem tökéletes, szeressük testünket a hibáival együtt, hiszen az egyedi testi jegyeink tesznek minket különlegesség és nem átlagossá, azonban tegyünk azért, hogy egészségesebbek, fittebbek és boldogabbak legyünk.

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás