promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Infláció: inkább éhezik az anyuka, hogy a 3 gyerekének enni tudjon adni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem csak Magyarországon szabadultak el az árak, hanem külföldön is.

A koronavírus-járvány után jött az orosz-ukrán háború, ami még inkább nem tett jót az inflációnak. A Pénzcentrum is arról számolt be, hogy nagy a bizonytalanság a gazdaságban, ami nem csak Magyarországon, de szerte a világon problémát okoz. A szakértők szerint az infláció nyáron vagy ősszel tetőzhet, de nagy esés nem fogja követni.

Drágul a munkaerő, a nyersanyag, az energia, a szállítás és mindez egyre inkább begyűrűzik a termelői árakba és utána ugyebár a fogyasztói árakba is. Ezt minden magyar már régóta érzékelheti, ha lemegy a boltba vásárolni. Az áruházláncok maximum annyival trükköznek, hogy mindig csak picit emelnek az árakon, hogy ne lehessen észre venni.

Ahogy Magyarországon, úgy Angliában sem túl rózsás a helyzet. Egy háromgyerekes anyuka a Mirror-nak elmesélte, hogy az elmúlt két hónapban csak napi egyszer evett, hogy saját fiai ne éhezzenek, miután a megélhetésük válságba került.

Claire Pulfrey több mint kétszeresét költi az energiaellátásra mint eddig, így nagyon nehezen jön ki a pénzből.

Mivel a bolti bevásárlások drágultak, Claire azt mondja, minden nap kihagyja a reggelit valamint az ebédet, és csak vacsorázik a gyerekeivel.

„Azután kezdtem kihagyni a reggeliket, hogy januárban csökkent a bevételem. Aztán elkezdtek emelkedni az energiaszámláim, így áprilisra úgy döntöttem, hogy kihagyom az ebédet is. Kibírnám, ha csak az élelmiszerek ára emelkedne, de annyira felment a gáz és a villany ára, hogy ez az, ami nagyon megvisel. Tehát most naponta egyszer eszem, és ez teljesen rendben van, amíg a gyerekeim nem éheznek”

- nyilatkozta a lapnak a 38 éves nő.

Claire azt mondja, hogy a teste hozzászokott ahhoz, hogy csak este eszik. A Mirror cikke arra ösztönözte a kormányt, hogy lépjenek a későbbiekben az ügyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás