promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Konyhafőnök: Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő is rosszul használja ezt a magyar kifejezést?
Borítókép:  RTL Klub official
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Konyhafőnök zsűrije gyakran használja ezt a magyar szót, de vajon helyesen?

Pénteken egy újabb legenda érkezett A Konyhafőnök stúdiójába, mivel a világ- és Európa bajnok, többszörös olimpiai dobogós úszólegenda, Cseh László kóstolta meg a versenyzők ételeit.

A sportoló igyekszik formában tartani magát, ehhez pedig egészséges ételek szükségesek, mint zöldbab, brokkoli, karfiol, káposzta – de pont ezek azok, amiket alapvetően nem kedvel. A versenyzők feladata az volt, hogy szerettessék meg Cseh Lászlóval ezeket a hozzávalókat.

Az elődöntő utolsó főzésében a kékek vizsgafeladatot kaptak, az eddig tanultakat kellett alkalmazniuk egy vaddisznó combján, gerincén és bordáján. A Konyhafőnök zsűrijének végül el kellett döntenie, hogy ki menjen haza.

A hat kék és hat piros versenyző A Konyhafőnök újabb szakaszát kezdi meg a következő adásban. A tét napról napra nagyobb, a versenyzők ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerültek A Konyhafőnök címhez és az ezzel járó 10 millió forinthoz.

Lesznek izgalmak, mert Anikó és Anna egy csapatba került. Ők nem a legjobb barátnők, szóval rengeteg konfliktus lesz köztük.

Közben A Konyhafőnök csoportban továbbra is aktívak a rajongók, és gyakran kerülnek elő érdekes témák. A múltkor az került terítékre, hogy Fördős Zé, Sárközi Ákos és Rácz Jenő általában rosszul használ egy magyar kifejezést.

„Lehet, hogy a ’90-es évek nyelvtan órái már nagyon elavultak, de nekünk a fejünkbe verték, hogy „íztelen az étel és ízetlen a vicc”… Ezt Jenő, Zé és a narrátor is állandóan helytelenül használják”

- írta az egyik kommentelő.

Ti mit gondoltok, zavart titeket, amikor Rácz Jenő, Fördős Zé vagy éppen a narrátor azt mondja, hogy „ízetlen”, vagy nem törődtök vele?

Közben az e-nyelv egyik szakértője azt írja, hogy a két szó jelentése mára már erősen kezd egybemosódni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás