promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs kegyelem: újabb bunkó beszólást kapott a népén élősködő brit királyi család
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vilmos herceget és Katalint ismét a jamaicaiak sértették vérig.

Márciusban vett részt karibi körúton Vilmos herceg és szépséges felesége, Katalin hercegné. A kiruccanás azonban nem úgy sült el, ahogyan arra számítottak. Hiába ők a brit királyi udvar legnépszerűbb tagjai, a gyarmatokon meglehetősen hűvös fogadtatásban részesültek.

Jamaicában – mit szépítsük – kifejezetten „bunkón” viselkedtek velük szemben. A szemükre hányták, hogy a rabszolgatartás intézménye hosszú időn keresztül visszavetette a térség fejlődését, és ezt a véleményt a hercegi párnak még úgy is el kellett fogadnia, hogy nekik személy szerint mindehhez nem sok közük volt – de az uralkodócsalád tagjaiként a felmenőiknek természetesen igen.

A hangoskodás a távozásuk után sem ült el, Jamaicában például most hozták nyilvánosságra, hogy Vilmos és Katalin röpke látogatása, és a tiszteletükre rendezett ebéd mintegy 41 ezer fontot (18 millió forintot) kóstált. Ez persze egyetlen országot sem csapna földhöz, itt inkább elvekről van szó.

„Az összes jamaicai állampolgárra rátartozik, mire költik el az adópénzeit, különösen a koronavírus-járvány idején, amikor olyan sok a sürgős teendő”

– jelentették ki helyi aktivisták, akiknek természetesen igazuk van, bár mindezt nyilvánvalóan demagóg módon közölték. Könnyen lehettek bátrak, hiszen immár a helyi kormányzat is egyértelművé tette, hogy a szigetország kilép a brit Nemzetközösségből, vagyis nem ismeri el többé II. Erzsébetet uralkodóként.

A szőrözés azért lehet bántó Katalinék számára, mert 2015-ben Jamaica nagyságrendekkel több pénzt, 1,3 millió fontot (azaz 580 millió forintot) költött Barack Obama akkori amerikai elnök vendégül látására.

A Covid után azonban érthetően fogukhoz verik a garast, hiszen Jamaicát elképesztő szegénység, infláció és társadalmi-gazdasági visszaesés sújtja. Statisztikai adatok szerint a 3 millió, mindig vidámnak és gondtalannak tűnő szigetlakóból legalább 400 ezren élnek a szegénységi küszöb alatt.

A helyi aktivisták kiszámolták, hogy a hercegi párra költött összeg mintegy 8 ezer gyerek iskolai reggelijét tudta volna fedezni egy hónapon keresztül. Ez már tényleg kukacoskodás és garasoskodás, az viszont tény, hogy az Erzsébet után következő uralkodónak teljesen másképp kell viszonyulnia népéhez, akik közül egyre többen csupán lusta élősködőknek tartják a királyi család tagjait.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás