promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk arra figyelmeztetett, hogy gyanús körülmények közt fog meghalni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A különc milliárdos életveszélyes fenyegetést kapott, nem is akárhonnan.

A Tesla, a SpaceX és lassan a Twitter milliárdos tulajdonosa, Elon Musk életveszélyes fenyegetést kapott a napokban. Nem is akárkitől, hanem Dimitrij Rogozintól, a Roszkoszmosz (vagyis az Orosz Szövetségi Űrügynökség) vezetőjétől.

Az 50 éves, különc milliárdos azzal húzta ki nála a gyufát, hogy nyíltan támogatja a háború sújtotta Ukrajnát, például internet-szolgáltatással, ami jelentős segítséget jelent a hazájukat védő ukrán csapatoknak.

„Ha gyanús körülmények között fogok meghalni, nem árt róla előre tudnom”

– utalt Musk félig-meddig viccesen arra, hogy alighanem kapott ő durvább fenyegetést is az oroszoktól Rogozin sajtóbeli üzengetésénél. Egy valaki biztosan nem tartja ezt tréfásnak: Maye Musk, a milliárdos nem kevésbé extravagáns édesanyja (képünkön), aki értelemszerűen hangot is adott aggodalmának. Mérges emojikkal utalt arra fiacskája bejegyzése alatt, hogy ő nem veszi ennyire könnyedén a dolgot.

Elon Musk a több mint 2000 darab, alacsony vagy közepes pályán keringő műholdból álló Starlink rendszerét használja arra, hogy támogatást nyújtson az ukránoknak. Eredetileg arra találta ki, hogy az elmaradott térségeknek biztosítson netszolgáltatást, de most a harcolóknak is kapóra jött mindez.

„Felnőttként kell válaszolnod a vádakra, Elon, bármennyire is játszod a bolondot”

– jelentette ki a Roszkoszmosz-főnök, amiből az derül ki, hogy tényleg idegesíti, amiért az amerikai milliárdos cicázik velük. Musk is jogosan pöccenhetett be, hiszen elmondása szerint az orosz hackerek már április óta folyamatosan támadják a vállalkozásait, így a védekezésre komoly vagyonokat kell áldoznia.

Rogozin egyébként a Putyin-kormányzat egyik „öklének” számít, a napokban ő kérkedett azzal, hogy Oroszország fél órán belül az összes NATO-országot képes lenne elpusztítani. Régóta piszkálgatja Muskot is, akit egyszerűen csak „kisördögnek” nevez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás