promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A háború Magyarországot is eléri? Megszólalt a biztonságpolitikai szakértő
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van okunk félni a kárpátaljai rakétatámadás után?

Kedden egy orosz rakéta csapódott a kárpátaljai Volócra, és megsemmisített egy vasúti transzformátortelepet. Jelenlegi információk szerint a csapásban senki sem sérült meg, azonban az eset óta egyre nagyobb nyugtalanság uralkodik az ukrán határ közelében élő magyar emberekben.

Egyesek attól tartanak, hogy a háború Magyarországot is hamarosan el fogja érni. A Bors nemrég megkereste Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt, hogy elemezze a történteket, és mondja el, hogy a kárpátaljai rakétacsapás után van-e okunk félni.

„A háború nem terjedt át Kárpátaljára, hiszen csupán egyetlen vasúti központot ért a rakétatámadás. Az oroszok már korábban bejelentették, hogy minden nyugati fegyver, ahogy átlépi az ukrán határt, katonai célponttá válik. Az orosz hírszerzés észlelte, hogy milyen szállítmány érkezett Volócra, a hadsereg pedig nagy távolságból megsemmisítette azt.”

Nógrádi György hozzátette, hogy a háború nem fog átterjedni Magyarországra.

„Hazánk katonákat is telepített az ukrán határra, hogy ellenőrizzék, ki jön be, és ha véletlenül katonai egységek lépnének át, a nemzetközi jognak megfelelően azonnal lefegyvereznék. Magyarország a NATO tagja, az oroszok pedig nem szeretnék a III. világháborút kirobbantani, ráadásul ahhoz, hogy az orosz katonák átlépjék a magyar határt, egész Ukrajnán át kellene menniük, és lássuk be, nagyon messze vannak”

– fogalmazott a szakértő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás