promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pánik és rémület New York utcáin – bandaháború, vagy visszatértek a terroristák?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előbb robbanás történt egy csatornában, majd egy metrókocsiban kezdtek el lövöldözni.

Rossz napokat él mostanában New York, ahol vasárnap a híres Times Square környékén következett be robbanás, kedden pedig egy metrókocsiban történt lövöldözés miatt vittek kórházba több mint egy tucat embert.

A metropolisz lakói lassan már elfeledhették a mindennapi rettegést a 2001. szeptember 11-i szörnyű repülőgépes merényletek után, most azonban visszaköltözött a pánik és a félelem az utcákra. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy egyedi akciókról, bandaháborúról, vagy terroristacselekményekről van-e szó, amelyek esetleg az orosz-ukrán háborúhoz is kapcsolódhatnak.

Vasárnap helyi idő szerint este 7 óra tájban furcsa, robbanásszerű hangok hallatszottak a manhattani Times Square környékén, amely után az utcai járókelők rémülten futásnak eredtek. Pedig fogalmuk sem volt, mi történhetett, később pedig a hatóságok arról számoltak be, hogy néhány csatornafedél alatt történtek detonációk, kettőből füst is szállt a magasba.

Szerencsére úgy tűnik, hogy valamilyen műszaki hiba, talán összegyűlt gáz okozhatta mindezt, személyi sérülés nem történt, és anyagi kár sem keletkezett. A tűzoltók este 9 óra környékén már el is hagyták a robbanások helyszínét.

Két nappal később, április 12-én azonban folytatódott a furcsa eseménysor – bár nem biztos, hogy a keddi történéseknek bármi köze lehet a vasárnapiakhoz. A New York Times értesülései szerint lövöldözés volt egy brooklyni metrókocsin, ahol 16 ember sérült meg, 10 személyt lőtt sebbel szállítottak kórházba. Az áldozatok közül 5-en vannak súlyos állapotban, de csodával határos módon egyikük élete sem forog kockán.

Az elkövetőről csupán annyit tudtak kideríteni, hogy gázmaszkot viselt, illetve füstbombát dobott a metrókocsiba, majd utána nyitott tüzet az utasokra. A helyzetet súlyosbította, hogy mindez csúcsforgalom idején történt, helyi idő szerint reggel fél 9-kor, ezért sokan voltak a szerelvényen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás