promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az asztalra csapott Putyin külügyminisztere – Közben az orosz elnök elvesztette volna a háborút?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megszólalt Vlagyimir Putyin külügyminisztere a tűzszünettel kapcsolatban.

A szakértők is nehezen látják át, hogy mihez akar kezdeni Vlagyimir Putyin. Az orosz gazdaság egyre nagyobb mélypontra kerül, a szankciók pedig folyamatosan érkeznek. Abban biztos mindenki, hogy Putyinnak muszáj valahogy úgy kihátrálnia az egész háborúból, hogy legalább egy részleges győzelmet fel tudjon mutatni.

Most a friss hírek szerint állítólag 150 tisztet rúghattak ki az FSZB-től. Ez Oroszország nemzetbiztonsági – belbiztonsági és kémelhárítási szolgálata 1991 óta. Putyin egy kicsit berágott, amiért téves információkat szolgáltattak neki az Ukrajna elleni invázió előtt.

Közben a Portfolio is beszámolt arról, hogy az osztrák külügyminiszter elég kritikusan beszélt Putyinról.

„Attól tartok, hogy az orosz csapatok azért gyülekeznek Ukrajna keleti felében, hogy támadást indítsanak a Donyec-medence térsége ellen”

- mondta Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter, aki szerint Putyin elvesztette a háborút. Valószínűleg azért is gondolja így, mert Moszkva a múlt héten kivonta erőit Kijev környékéről, szóval az orosz elnök próbál valamilyen kisebb győzelemre koncentrálni.

Még kérdéses, hogy mikor jöhet létre a csúcstalálkozó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő között. Annyi biztos, hogy sok mindenben kell addig is megegyezni.

A kitekinto.hu közben arról számolt be a Reuters riportjára hivatkozva, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter keményen az asztalra csapott. Azt mondta mindenképpen folytatni fogják a tárgyalásokat Ukrajnával, azonban nem lehet szó arról, hogy szüneteltessék a katonai műveleteket akkor, amikor a felek újra összeülnek.

Putyin elnök a béketárgyalások első szakaszában még azt az utasítást adta, hogy a harcokat függesszék fel a megbeszélések idejére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás