promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most a piros kabátos kislány a Schindler listájából – Igazi hős lett a gyerekszínészből!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Schindler listájából ismert Oliwia Dabrowska már 32 éves, és jelenleg a lengyel határon segít az ukrán menekülteknek.

1993-ban mutatták be a zseniális Steven Spielberg Schindler listája című drámáját, ami a holokauszt idején játszódik, és megmutatja az emberek végtelenül kegyetlen, illetve jó oldalát is a háború alatt. A fekete-fehér alkotás 7 Oscar-díjat nyert, jelenleg minden idők 6. legjobb filmje az IMDb-n, az emberek pedig már több mint 29 éve nem tudják kiverni a fejükből azt a néha feltűnő piros ruhás kislányt, aki szó szerint színt vitt a filmbe – most pedig reményt ad azoknak, akik rettenetes helyzetbe kerültek az orosz-ukrán háború miatt.

Oliwia Dabrowska csupán 3-4 éves volt, mikor a Schindler listájában megkapta az ikonikus szerepet, amit végül nem váltott színészi karrierre, mivel mást tartogatott neki az élet. Ma már 32 esztendős, és megtalálta a módját annak, hogyan tudja megváltoztatni a világot: a lengyel határnál segíti az ukrán menekülteket, akik arra kényszerültek a háború miatt, hogy elhagyják az otthonukat.

Az internet máris hősként tekint Oliwia Dabrowskára, aki a közösségi oldalán szinte folyamatosan beszámol a tapasztalatairól, amiket a lengyel határnál szerez, miközben próbál segíteni a bajba jutott menekülteken.

A Schindler listájában nem csupán azért volt nagy jelentősége a piros kabátos kislánynak, mert a megjelenésével megtörte a fekete-fehérséget, hanem egyben azt is jelképezte a jelenléte, hogy vannak még szép dolgok a világban, amikért érdemes élni – ezt a szellemiséget viszi most tovább a való életben az egykori színésznő, akire sokan felnéznek a lengyel határon elvégzett munkája miatt.

Így néz ki most Oliwia Dabrowska:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás