promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kik Putyin lányai? - Ennyit tudunk róluk biztosan
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem sokat tudni az orosz elnök családjáról.

2015-ben, az egyik maratoni sajtótájékoztatóján kitért a lányai kilétére vonatkozó kérdések elől.

„A lányaim Oroszországban élnek, és csak Oroszországban tanultak, büszke vagyok rájuk. Három idegen nyelven beszélnek folyékonyan. Soha nem beszélek senkivel a családomról”

- mondta akkor, és máskor sem volt hajlandó komolyan belemenni a magánéletébe.

Bár Putyin családi életéről keveset erősítettek meg hivatalosan, a dokumentumokból, a médiában megjelent hírekből és az időnkénti nyilvános nyilatkozatokból azért néhány információt össze lehet rakni.

Kettő lánya van az orosz elnöknek és volt feleségének, Ljudmilának. A pár 1983-ban házasodott össze, amikor a nő légiutas-kísérő volt, ő pedig KGB-tiszt. Házasságuk 30 évig tartott, végül 2013-ban elváltak. Putyin azt mondta:

„Közös döntés volt: alig láttuk egymást, mindegyikünknek megvan a maga élete.”

Majd hozzátette:

„Teljesen a munkámnak éltem.”

Legidősebb lánya, Marija Putyina 1985-ben született. A Szentpétervári Egyetemen biológiát, a Moszkvai Állami Egyetemen pedig orvostudományt tanult. Jelenleg akadémikus, az endokrin rendszerre szakosodott. Egy társával könyvet is írt a gyermekek növekedésének visszaeséséről, és a moszkvai Endokrinológiai Kutatóközpont kutatói között szerepel.

Mellette üzletasszony is, egy hatalmas egészségügyi központ építését tervező cég társtulajdonosa.

Mariját feleségül vette Jorrit Faassen holland üzletembert, aki egykor a Gazprom orosz állami energiaóriásnál dolgozott, bár állítólag már elváltak.

Azok az emberek, akik az ukrajnai invázió óta beszéltek vele, azt mondják, támogatja az apját, és kétségbe vonja a konfliktusról szóló nemzetközi tudósításokat.

Jekatyerina Putyina a nővéréhez képest sokkal inkább a nyilvánosság előtt élt, nem utolsósorban a táncos múltjának köszönhetően. 2013-ban ötödik lett egy nemzetközi versenyen.

Ugyanebben az évben férjhez ment Kirill Shamalovhoz, Putyin elnök régi barátjának fiához. Esküvőjüket egy exkluzív síközpontban tartották Szentpétervár közelében. Az ott dolgozók elmondása szerint a házaspár három fehér ló által húzott szánon érkezett.

Shamalovot az Egyesült Államok 2018-ban szankciókkal sújtotta az orosz energiaszektorban betöltött szerepe miatt, mert a vagyona drasztikusan javult a házasságot követően. A pár azóta elvált.

Az ukrajnai inváziót követően két orosz aktivistát letartóztattak, mert elfoglaltak egy luxusvillát Biarritzban, amiről úgy tudni, hogy Shamalov tulajdona.

Jekatyerina most a tudományos életben és az üzleti életben dolgozik. 2018-ban röviden megjelent az orosz állami médiában, hogy a neurotechnológiáról beszéljen, 2021-ben pedig egy üzleti fórumon adott elő. Egyik esetben sem került szóba az elnökkel való kapcsolata.

Állítólag egyikőjük sem tölt sok időt Putyinnal, akinek unokái is vannak. Egy 2017-es telefonos interjú alkalmával megemlítette őket, de nem árulta el, hogy mennyien vannak vagy bármi más részletet róluk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás