promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Innen tudják az ukrán szülök, hogy mi van a gyermekeikkel
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukrán szülők sürgősségi elérhetőségeket írnak gyermekeik testére vagy ruháira, hogy ha bármi történne, tudják őket értesíteni.

Twitteren olyan képek láttak napvilágot, ahol a gyerekek testére és ruhájára adatok és telefonszámok voltak ráírva. Az ukrán anyák és apák így védenék meg őket, ha véletlenül árván maradnának, vagy elvesznének a háborúban vagy a menekülés közben.

A gyerekek testére felírták a születési dátumukat, a nevüket, és elérhetőségeket, amiket felhívhat az, aki megtalálta az adott kislányt vagy kisfiút.

Vannak, akik kevésbé drasztikusak, és inkább kártyákat tesznek a gyerekeik ruháiba, hogy arról tájékozódjanak az emberek.

Egy ukrán anya elmondta, hogy az orosz invázió első napján írta fel a lánya hátára az információkat a biztonság kedvéért, majd kiderült, hogy többen is hasonlóan tettek. Akadt olyan ukrán menekült, aki hiába van már biztonságos országban, még mindig annyira fél, hogy továbbra is mindig a gyerekénél van egy kártya az elérhetőségeivel.

Az orosz-ukrán háború most már több, mint egy hónapja zajlik. Oroszország február 24-én lerohanta Ukrajnát, az elhunytak számát eddig 24 ezerre becsülik, a lakóhelyüket elhagyók számát pedig 11 millióra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás