promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy orosz férfi olyasmit tett egy ukrán nagycsaláddal, amire nehezen találunk szavakat
Borítókép:  A kép csak illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Példaértékű tettet hajtott végre az orosz férfi, hogy megmentse az ukrán családot.

Több, mint egy hónapja tart az orosz-ukrán háború. Az ukrán emberek folyamatosan hagyják el az országot, de vannak, akik napokig egy óvóhelyen kénytelenek várakozni, mert a végeláthatatlan bombázások miatt nem tudnak elindulni a határ felé.

Dmitro Kunickij, a Dinamo Kijev utánpótlásedzője feleségével, és öt gyermekével - köztük egy kórház alatti óvóhelyen világra jött ikrekkel - vágott neki a hosszú útnak, hogy eljussanak Győrbe, ahol egy orosz származású ismerősük várta őket.

„A föld alatti kórházban egy hosszú folyosóról nyíltak a szobák, az egyiket elkülönítették a kismamáknak. Öt napig a napot sem láttuk, ottlétünk alatt tíz baba jött a világra. Indultunk volna már korábban is Magyarországra, de meg kellett várnunk, hogy a babák és a feleségem felerősödjenek annyira, hogy nekivághassunk az 1600 kilométeres útnak”

nyilatkozott a Kisalföld-nek Dmitro Kunickij. 

Alekszej Dolbilov, aki befogadta a családot, már 17 éve él Győrben. A balettművész barátai segítségével talált albérletet a héttagú családnak, és amit tudott, biztosított a számukra.

„Most sok ukrán és orosz igyekszik segíteni a másiknak, mert nem ellenségeink. Csak ember van, csak azt látjuk, hogy baj van”

- fogalmazott Dolbilov.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás