promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlant húzott Putyin – így lép fel az ellenséges országok, köztük Magyarország ellen is
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Putyin elvileg már minden európai uniós tagállamot ellenségnek tart.

Rengeteg szakértő szólalt már meg az orosz elnökkel kapcsolatban és a többség egy valamiben egyetért: Putyin egészen biztosan nem fogja feladni a háborút, bármilyen szankcióval is igyekeznek sarokba szorítani. Ezt az összes megmozdulásában lehet is látni.

Putyin a múltkor azt is elismerte, hogy Oroszországnak is súlyos veszteségei lesznek, és gazdaságilag is nehéz lesz talpra állniuk.

Az orosz elnök ha lassan is, de igyekszik reagálni az országát sújtó szankciókra, amiket rettentő hosszú lenne felsorolni.

Oroszország azt tervezi, hogy a nem baráti országoknak ezután rubelben kell fizetniük a nekik szállított orosz gázért – közölte a Világgazdaság a Reuters cikke alapján. Az orosz elnök hozzátette, hogy Oroszország továbbra is rendben szállítja a földgázt, a változás egyedül a fizetések pénznemét érinti, és a Gazprom vállalatnak ennek megfelelően kell módosítania a szállítási szerződéseket.

Állítólag a rubel már emelkedni is kezdett a moszkvai tőzsdén Putyin bejelentése miatt. A változtatásokat egy héten belül végre akarják hajtani, vagyis onnantól mindenki, aki az úgynevezett „feketelistán” van, rubelben fog fizetni a földgázért.

Magyarország anno a barátságos országok közé volt sorolva, de azóta már mi az „ellenségek” között vagyunk. Igazából ezen a listán jelenleg az összes európai uniós tagállam rajta van.

Az orosz gáz Európa teljes fogyasztásának mintegy 40 százalékát teszi ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás