promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lángba borulhat Oroszország is, Molotov-koktélokkal támadták meg a moszkvai Kremlt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem tudni, hogy magányos vagy szervezett akcióról volt-e szó, de az emberek egyre elégedetlenebbek.

Hetek óta tart a háború a szomszédságunkban, és egyelőre nem látni, mikor és hogyan lesz vége. Az oroszok és ukránok közötti béketárgyalások lassan haladnak, és közben már katonák és civilek tízezrei veszítették életüket a harcokban.

Putyin elnök rengeteg magas rangú tisztjét is elvesztette már, és hamarosan talán azzal kell szembenéznie, hogy nemcsak a katonái, de a népe is fellázad ellene. Oroszországban már az élelmiszer-ellátás is akadozik, ami egyre hangosabb zúgolódáshoz vezethet az emberek körében.

Eddig csak tüntetésekről és más békés tiltakozásokról lehetett hallani, most viszont úgy tűnik, hogy elkezdődtek az erőszakos cselekedetek is. Egy TikTokra kiderült videó tanúsága szerint a napokban például Molotov-koktélokkal támadták meg a moszkvai Kremlt, vagyis az ország hatalmi központját, ahol az elnöki rezidencia is található.

Az egyelőre nem derült ki, hogy magányos akcióról vagy szervezett támadásról volt-e szó, ám kétségünk sem lehet afelől, hogy meg fognak szaporodni Oroszországban a hasonló esetek, ha az értelmetlen háború tovább tart.

A videó alapján készült fotókon is jól látható, hogy a Kreml jellegzetes vörös falára dobott bomba lángra gyújtotta az építmény egy darabját. Mivel több lángocska is látható a képeken, ezért elképzelhető, hogy többen is részt vettek az akcióban.

A Kreml katonákkal, illetve kamerákkal és más biztonsági berendezésekkel is jól védett, ezért nehezen érthető, hogyan lehetett hosszú időn keresztül folytatni a gyújtogatást. Az oroszok egyelőre nem adtak ki hivatalos tájékoztatást az incidensről.

Fotó: TikTok @den_di123

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás