promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kerekesszékbe kényszerült Erzsébet királynő, most már nagyon gyorsan romlik az állapota
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre komolyabb gondot jelent számára a nyilvánosság előtti szereplés.

A brit sajtó kész tényként állítja, hogy Erzsébet királynő kerekesszékbe kényszerült, és azért mondja le folyamatosan a kötelezettségeit, mert nem akarja, hogy a nyilvánosság is szembesüljön az egészségügyi problémáival.

A hírt erősíti meg az is, hogy az uralkodónő kedvelt skóciai Balmoral-kastélyát a közelmúltban akadálymentessé tették, egyebek mellett olyan liftet szereltek be, amely alkalmas egy kerekesszékes személy szállítására is.

A brit lapok elsősorban Christopher Biggins színésztől vették át a szomorú információkat, az udvar semmi efféle hírt nem szokott megerősíteni vagy cáfolni. Normális esetben természetes lenne, hogy egy 95 éves személynek rohamosan hanyatlik az egészsége, Erzsébet problémái azonban nyilvánvalóan politikai kérdéseket is felvetnek.

Hamarosan egy megemlékezést tartanak a királynő tavaly elhunyt férje, Fülöp herceg tiszteletére a westminsteri apátságban, és az udvar mindent elkövet annak érdekében, hogy azon Erzsébet is megjelenhessen. Ha a mozgásában valóban ennyire akadályozott, akkor ki kell találniuk, hogyan bírja ki úgy a ceremóniát, hogy közben a méltósága se sérüljön.

Az uralkodónő állítólag azért sem szeretne kerekesszékben megjelenni a nyilvánosság előtt, mert nem akarja, hogy olyan fotók készüljenek róla, mint a testvéréről, Margit hercegnőről, nem sokkal annak 2002-ben bekövetkezett halála előtt.

Erzsébetet már láthattuk bottal járni, ennél elesettebben azonban nem akar mutatkozni a népe előtt. A koronavírus-járvány mindeddig megfelelő kibúvót jelentett számára, most már azonban az udvar sem tagadhatja, hogy rosszabb az állapota, mint sokan gondolták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás