promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
20 francia bulldoggal az autójában menekül egy nő Kijevből
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lengyelországot vette célba a rengeteg kutyával.

Amikor az orosz lerohanták Ukrajnát, Olena Lukash első gondolata „négylábú gyermekei” biztonságba helyezése volt. Az állatszerető nő 20 francia bulldogot zsúfolt az autójába, és elindult Lengyelország felé.

Miután leadta az állatokat egy barátjánál, újabb veszélyes útra tért vissza Kijevbe, hogy további 30 kutyát hozzon el. Biztonságba szállította őket a közép-ukrajnai Vinnicába.

Olena azóta megfogadta, hogy visszatér a háborús zónába, hogy további „védtelen állatokat” mentsen meg. Az 53 éves kutyatenyésztő azt mondta:

„A kutyáim a gyermekeim. A munkám a kutyáim.”

Majd így folytatta:

„Nem hittem, hogy háború lehet. Az első héten azt hittem, minden gyorsan véget ér, aztán elkezdtek hullani a lövedékek a házam közelében, és rájöttem, hogy meg kell mentenem a négylábú gyermekeimet.”

De mivel az üzemanyagárak az egekbe szöktek, Olena nehezen engedheti meg magának a benzint és az állateledelt. Hetente majdnem 170 ezer foritnba kerül a kutyák etetése.

„Most 300 km-re vagyunk az ellenségtől, de azt tervezem, hogy minden kutyámat biztonságos helyre viszem Európába. Nagyon szeretem a kutyáimat. Készen állok sokat tenni a védtelen állatok életének megmentéséért. Eddig egyszer tértem vissza Ukrajnába. Még két-három utat kell tennem”

- mondta a lelkes állatvédő, aki pénzt kezdet gyűjteni a missziójához.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás