promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Burger King is bezárná az éttermeit Oroszországban, de mégsem tudja
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Burger King tulajdonosa elmondta, hogy a 800 oroszországi éttermét üzemeltető cég megtagadta azok bezárását.

Mióta Oroszország lerohanta Ukrajnát egyre több szankció éri az országot. Putyin vezetésével komoly gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie az oroszoknak, mindemellett pedig a legnagyobb cégek is bezárták az üzleteiket és elhagyták az országot.

A Burger Kinget birtokló Restaurant Brands International (RBI) azt állítja, hogy felvette a kapcsolatot orosz partnerével, Alekszandr Kolobovval, hogy az ukrajnai inváziót követően bezárja üzleteit. David Shear, az RBI elnöke a munkatársaknak írt nyílt levelében ezt írta:

„A kapcsolatot felvettük az üzletág fő üzemeltetőjével, és követeltük a Burger King étterem oroszországi tevékenységének felfüggesztését. Ezt nem volt hajlandó megtenni.”

Shear hozzátette, hogy a tengerentúli partnereivel kötött bonyolult szerződések miatt az RBI nem tudott kilépni orosz üzletéből. Minden változtatáshoz

„végső soron az orosz hatóságok helyi támogatására lenne szükség, és tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni egyhamar.”

- folytatta.

A Burger King 10 éve lépett be az orosz piacra. Az RBI 15 százalékos kisebbségi részesedéssel rendelkezik a vállalkozásban, aminek a felmondása folyamatban van, de eltarthat egy darabig.

„Elköteleztük magunkat, hogy az üzletből származó nyereségünket, beleértve a tulajdoni részesedésünket is, átirányítjuk az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságához”

- tette hozzá, majd így folytatta:

„Több mint 25 ország franchise-aival is együttműködtünk, hogy 2 millió dolláros ingyenes étkezési kuponokat oszthassunk ki a Burger King éttermekbe az ukrán menekülteket támogató civil szervezeteknek.”

Nem csak a Burger King járt hasonlóan, ugyanebbe a helyzetbe került a Marks and Spencer és a Marriot szállodacsoport is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás