promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebben az országban csak fehér bugyiban mehettek iskolába a lányok
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meg volt szabva a diákok számára, hogy milyen színű fehérneműt hordhatnak.

Rögtön le is leplezzük, hogy ez a hely Japán, de van más olyan ország, ahol szigorúak az öltözködési szabályok, és itt rögtön egy neves sporteseményt tudunk példának felhozni.

A wimbledoni bajnokság a legrégebbi és legrangosabb a négy tenisz Grand Slam-verseny közül. Itt bizony az a szabály, hogy a versenyzőknek kötelezően fehér ruhát kell viselniük.

Ennek még van magyar vonatkozása is, mert anno 2017-ben emiatt kellett félbeszakítani Piros Zsomborék junior párosmeccsét. Zsombor és partnere, a kínai Vu Ji-ping fekete alsónadrágot viseltek, így a mérkőzésvezető leállította a mérkőzést, hogy a játékosok át tudjanak öltözni.

Az eset bejárta a világsajtót, főleg az éles szemű bíró miatt, mivel a fekete alsónadrág szinte alig látszódott.

Japánban az iskolákban kemény öltözködési szabályok vannak, amiket mindenkinek kötelező betartania. Ehhez tartozik az is, hogy a diákoknak kötelezően fehér alsóneműt kell hordaniuk, a hajukat pedig feketére kellett festeniük, ha alapból nem olyan volt.

A frizura se mindegy, mert tilos az oldalt felnyírt haj is.

Az rtl.hu beszámolója szerint ezeket a szigorú szabályokat még ebben az évben eltörlik.

A Washington Post szerint volt olyan diák, akinek háromezer dollár kártérítést ítéltek meg, mert az értelmetlen szabályok szorongást okoztak nála.

Az iskolákban a diáktanács és a tanárok is megvitatták a helyzetet, majd a legtöbb helyen az előírások megváltoztatása mellett döntöttek. Néhány kurzus esetében azonban továbbra is érvényben lesz az a szabály, amelynek értelmében, ha valakinek természetes göndör vagy nem fekete haja van, annak igazolást kell erről benyújtania.

[[vid2]]  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás