promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarlakta területen folytatódhat a háború - az oroszok nyugat felé nyomulnak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legfrissebb hírek szerint a magyarlakta területek sem kerülhetik el a háborút.

A vasárnap reggeli információk szerint az orosz hadsereg már Lviv és Jaroviv közelében, vagyis nem messze a lengyel határtól bombáztak. A BBC arról írt, hogy több helybeli is detonációkat hallott, míg a helyi média azt írja, hogy éjjel megszólaltak a légvédelmi szirénák Lviv-ben.

Az orosz támadást a Kyiv Independent is megerősítette, akik azt írták,

Lviv jelenleg rakétatámadás alatt áll.

Igor Zinkevics, a Lembergi Városi Tanács képviselője szerint a robbanásokat az ukrán légvédelmi rendszer okozta azzal, hogy lelőtték a közeledő orosz rakétákat. A terület vezetése szerint az oroszok legalább nyolc rakétát lőttek ki.

A The Guardian nevű portál információi szerint azonban az oroszok nem csak Lviv-nél és Jaroviv városát, de a magyar határtól mindössze 180 kilométerre fekvő Ivano-Frankivszban is robbanások voltak.

Attól továbbra sem kell tartani, hogy Magyarországot is eléri a háború, mindazonáltal, ahogy az oroszok egyre nyugatabbra vonulnak, Kárpátalja is egyre nagyobb veszélybe kerül. Erről Rácz András, Oroszország szakértő beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában, aki azt mondta, a háború hamarosan magyarlakta településeket is el fog érni.

Bendarzsevszkij Anton, külpolitikai elemző nemrég szintén az ATV rendkívüli adásában reagált arra, hogyan és milyen irányba folytatódhat a háború.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás