promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa a szomszédod? Az övé furább
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy férfi egy próbababát rakott az ablakba, miután panaszkodtak a szomszédok, hogy átlát hozzájuk.

Az angliai Simon Cook 2019-ben építési engedélyt kért egy tetőbővítésre, amit meg is kapott 2020 februárjában, de az egyik tetőtéri ablaknak nem nyílónak kellett lennie, és eltakart üveggel kellett rendelkeznie – a szomszédok magánéletének védelme érdekében. Az ég felé néző ablaknál viszont nem szabtak ilyen feltételt.

Simon szomszédai, Rosie és Christopher Taylor-Davies azonban azt állítják, hogy az ablak „közvetlenül az ágyukra néz”. Arra panszkodnak, hogy sötétben kell élniük zárt függönyök mögött, nehogy „éjjel-nappal figyeljék őket”.

A pár, akik 27 éve élnek otthonukban a Richmond Park közelében, azt mondta, hogy az új ablakból még a zuhanyzójukba is be lehet nézni, mert Simon otthona egy lejtőn van, így magasabb, mint az övék.

A házaspár állítólag megkereste a Simont a problémával, de nem volt segítőkész, sőt egy próbababát állított az ablakba, hogy úgy tűnjön, folyton megfigyelik őket. Végül a Legfelsőbb Bírósághoz fordultak, hogy kötelezzék a férfit az ablak kicserélésére.

Azt szeretnék, ha ezen se lehetne kilátni, és kinyitni sem, mert úgy érzik, megsértik a magánéletüket. A bíróság szerint viszont nem történ törvényszegés. Majd úgy folytatta:

„A próbababa bebizonyította, hogy Simon nem veszi komolyan szomszédai magánéleti aggályait.”

A Taylor-Davies házaspár az ítélet után azon gondolkozik, hogy elköltöznek onnan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás