promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kevesebb szünet, több munka: Tanulmányok szerint a home office sok embert megbetegít
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem mindenki tudja keretek között tartani a munkával töltött időt. 

A többség a távmunkát a rugalmasság, valamint a magánélet és a munka egyensúlyának tekinti. De a legújabb tanulmányok szerint nem mindenki jött ki belőle jól, sőt akadnak olyanok, akik bele is betegedhetnek.

A home office-szal kapcsolatos korábbi tanulmányok többnyire azt mutatták, hogy az otthon dolgozók általában elégedettek, és leginkább a kollégákkal való együttműködést, kommunikációt hiányolják. Egy friss felmérés azonban arra jutott, hogy a helyzet nem ennyire pozitív: sok munkavállaló szenved egészségügyi problémáktól.

A dolgozók 71 százaléka azt mondja, hogy hiányzik a személyes kapcsolata a kollégáival. Majdnem minden negyedik (23 százalék) hiányolja a vezetője figyelmét. Emellett minden harmadik munkavállaló egészségügyi problémákról számol be. 36 százalékuk szenved stressztől, hát- vagy fejfájástól. Szinte ugyanennyien (34 százalék) azt mondják, hogy a munkaeszközök hiányával vagy nem megfelelő működésével küszködnek, mint például a kis képernyő vagy az instabil internet.

Csaknem harmada (32 százalék) panaszkodott hosszabb munkaidőre vagy esti és hétvégi munkavégzésre. 30 százaléknak kell megbirkóznia kintről jövő zavaró tényezőkkel, mint a család, a szomszédok vagy a kívülről jövő zajokkal. Minden ötödik (21 százalék) informatikai eszközökkel és szoftverekkel kapcsolatos problémákról is beszámolt.

A felmérés eredménye szerint a munkával járó stressz is megnövekedett az elmúlt években, bár az nem egyértelmű, hogy ez mennyire az otthoni munkavégzés számlájára írható, és mennyire általános tendencia vagy éppen a covid okozta válság velejárója.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás