promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy észt teherhajót süllyesztettek el az oroszok?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy teherhajót süllyesztettek el Odessza partjainál, közel ahhoz a helyhez, ahol korábban orosz haditengerészeti tevékenységről számoltak be.

Megsérült az észt tulajdonú Helt teherhajó csütörtökön Ukrajna déli partjainál. Négy tengerész meghalt, két másik pedig a tengerben rekedt egy mentőcsónakban.

Igor Ilves, a tallinni székhelyű Vista Shipping Agency ügyvezető igazgatója megerősítette az esetet:

„A hajó végül elsüllyedt. A legénységből ketten egy csónakban vannak a vízen, négyen pedig eltűntek. Nem tudom, hol vannak jelenleg.”

Hozzátette, hogy a hajó aknába ütközhetett.

Az Ukrajna déli partjainak környékét is elérte a háború, felfokozott harcok történtek a térségben.

A közösségi médiában ma elterjedt néhány ellenőrizetlen felvétel, amiken több hajó is látható a Fekete-tengeren. Oroszország továbbra is haditengerészeti jelenlétet tart fenn a Krím-félszigeten, és félő, hogy a flottát Odessza kikötőváros megtámadására fogják használni.

Több hajó is belekeveredett a folyamatban lévő konfliktusba Ukrajna déli partjainál. A múlt héten egy moldovai lobogó alatt közlekedő vegyszerszállító tartályhajót talált el hasonló helyen egy rakéta. Két ember megsérült a robbanásban, és még mindig nem tudni, ki lőtt.

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajó román származású volt, ezért többen attól tartottak, hogy Oroszország ezzel megtámadott egy NATO-tagot. Ez azonban azóta hamisnak bizonyult, mivel a moldovai haditengerészeti ügynökség megerősítette, hogy a hajó tőlük származott, Moldova pedig nem része a védelmi szövetségnek. Észtország viszont igen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás