promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mikor lesz vége a háborúnak? Így látja az orosz-ukrán helyzetet az egyik szakértő
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországot is súlyosan érint a kirobbant háború Ukrajnában és sokan felteszik a kérdést, hogy mikor lesz ennek az egésznek vége.

A LifeTV általában mindig celebekkel indítja a reggelt, de most ők se tudtak elmenni a tény mellett, hogy a szomszédos országban, ahol ráadásul magyarok is vannak, háború van.

Rengeteg kérdés foglalkoztatja az embereket, és mivel Ábel Anitáék nem szakértők, így igyekeztek olyan kérdéseket feltenni, amire egy átlagember keresi a választ.

A kedélyek nem csitulnak: rakétacsapások, menekültválság és általános félelem - ezek jellemzik továbbra is a konfliktust.

Dr. Demkó Attilától, az MCC Geopolitikai Műhely vezetője úgy látja, hogy a béketárgyalások addig nem fognak eredményre vezetni, amíg Ukrajna teljesen meg nem adja magát.

„Ez az ellenállás kevés. Egész egyszerűen arról van szó, hogy egy jóval nagyobb és fejlettebb hadsereg támad meg nem egy oldalról, hanem három oldalról egy országot. Ha egy oldalról támadnak, akkor könnyebb védekezni. (…) Eljöhet a tűzszünet, de ahhoz az kell, hogy az ukránokban eltörjön valami, hogy nem látják a kiutat és a jövőt”

- fejtette ki a véleményét a biztonságpolitikai szakértő arra a kérdésre, hogy 10-12 napon belül véget érhet-e a háború. Demkó Attila ezt már úgy számította, hogy most már a hetedik napnál tartunk.

A szakértő szerint Putyin nem fog beleegyezni egy részleges győzelembe, mivel a háborúnak már a legtöbb negatívumát már elszenvedte Oroszország is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás