promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: Pincébe kellett költöztetni még az újszülötteket is
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Oroszország inváziója Ukrajna ellen senkit se kímél. Az orvosoknak és nővéreknek is kreatívnak kellett lenniük, és az újszülött osztályt is át kellett költöztetniük a föld alá.

Elkerült egy videó, amin ukrán orvosok és nővérek próbálják menteni a tehetetlen csecsemőket, a bombázás miatt egy óvóhelyre vitték őket. A videó állítólag Dnyiproban készült, egy kelet-ukrajnai városban.

A felvételek alapján a pincét alakíthatták át ideiglenesen az újszülöttek számára, és nővérek mindent megtesznek, hogy a nem megfelelő körülmények között is a lehető legjobb ellátást kapják a babák.

A csecsemőket nyugtatgatják, legtöbbjük takarókban van bugyolálva és rögtönzött ágyon fekszenek, de akad köztük olyan is, akit kézzel lélegeztetnek, mert légzési nehézségei lehetnek, mások gépekre vannak kötve és apró monitorokon figyelhetik az életjeleiket.

A nővérek valószínűleg hosszabb időre rendezkedtek be a pincében, ahol úgy tűnik, hogy a lehető legtöbb orvosi felszerelést, és ételt-italt halmozták fel.  

Oroszország február 24-én rohanta le Ukrajnát, a támadás pedig azóta is folyamatosan zajlik. Rengetegen megsebesültek és meghaltak, de sokan indultak útnak is, hogy elmeneküljenek a háború elől. A menekültek hulláma Magyarországra is megérkezett.

Bár a két fél tárgyalóasztalhoz ült, messze lehet még a háború vége, még akkor is, ha végül sikerül megegyezniük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás