promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Molotov-koktél gyárrá változott az ukrán sörfőzde a háború miatt
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy ukrán sörgyár Molotov-koktélgyárrá alakította sörgyártó sorát, miközben az ország még mindig az oroszok ellen harcol.

Zelenszkij elnök kormánya arra szólította fel a civileket, hogy a hétvégén rögtönzött bombákat készítsenek, mivel a katonai szakértők elhúzódó gerillaháborúra számítanak a megszálló erők és az ellenállás között.

Ukrajnában a családok éjszakákon át azon dolgoztak, hogy a gyúlékony folyadékokat palackokba töltsék, és szövetkanócokkal lezárják. A Pravda sörfőzde azt mondta, hogy a helyiek segítettek a dolgozóiknak bombákat készíteni az egyik legsikeresebb kézműves sörük palackjaiból, amin a „Putyin egy p*csfej” felirat szerepel.

A szlogen az orosz elnököt gúnyoló futball-énekre utal, ami a Krím 2014-es inváziója miatt vált népszerűvé.

Az általában 8%-os belga Golden Ale-t tartalmazó palack a leírás szerint a keserű és az édes ízt ötvözi. Jurij Zastavny fősörfőző azt mondta a palackok felhasználásáról:

„Később is palackozhatunk sört.”

A Molotov-koktélok, amik tüzet hoznak létre, amikor az üveg becsapódáskor eltörik, a könnyű használhatóságuk miatt a városi hadviselés alappillérei. A fejlettebb változatokba hungarocell darabokat tesznek, hogy segítsen megtapadni a lángoknak a célpont ruháján.

Az ostromlott városokban nők tucatnyi a földön kuporogva készítik a Molotov-koktélokat, még a férfiak harcolnak és védik a városokat az orosz katonáktól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás