promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit tehetsz a bőröd fiatalságának megtartása érdekében? – Íme 3 hasznos tipp!
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha szeretnéd lelassítani bőröd öregedésének folyamatát, akkor kövesd ezt az három egyszerű lépést naponta!

A bőrünk szépségének megőrzése érdekében idő előtt érdemes cselekedni. Sokan megvárják, amíg az első mélyebb ráncok vagy pigmentfoltok felbukkannak, de ilyenkor sajnos már jóval nehezebb visszafordítani a folyamatot. 

A bőrünkben lévő kollagén, ami a feszességért és a vitalitásért felelős, már a húszas éveink elejétől csökkenni kezd

- de mit tehetünk, hogy fenntartsuk ennek mértékét? 

Az első és talán legfontosabb módszer erre, ha védekezünk a nap káros sugarai ellen. A bőrünk öregedését ugyanis legnagyobb mértékben a káros UV sugarak gyorsítják fel, amik az év összes időszakában jelen vannak - ha esik, ha süt a nap. 

Ne felejtsünk el ezért fényvédő krémet használni naponta!

Mit tehetünk a napi fényvédelmen túl? Ha biztosra szeretnénk menni, kihagyhatatlan lépés a retionidok alkalmazása, ami hosszú távon támogatja az egészséges és fiatal bőr megőrzését. A retionidok ugyanis serkentik a bőr kollagéntermelését és antioxidáns hatással bírnak, ami lelassítja a már meglévő kollagén bomlását. 

Különböző retionidok léteznek - a vékonyteles retinolsavtól kezdve, a legismertebb retinolon keresztül az extrán hatékony retinalig és még sorolhatnánk.

Ha még új vagy ezen a területen, akkor ajánlott gyengédebb változattal indítanod és később a tapasztalataid szerint érdemes lehet később váltani. Tarts ki alkalmazásukban, ugyanis hatásuk hosszútávon mutatkozik meg csak igazán!

Nem utolsó sorban pedig ne feledkezzünk meg a vitaminokról sem! Ahogyan kívülről, úgy belülről is ápolnunk kell testünket!

A ragyogó és egészséges bőrért gondoskodj a megfelelő C-vitamin bevitelről!

Ez ugyanis segíti a pigmentfoltok halványítását, fokozza a bőr természetes kollagéntermelését, antioxidáns védelmet ad és gyulladáscsökkentő hatással bír. 

Ha ezt a három egyszerű lépést betartod és előre gondolkozol, akkor az eredményt később meghálálod majd magadnak! 

Forrás: GLAMOUR

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás