promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A neten is szorongathatod a kulcscsomódat? Online erőszakoltak meg egy nőt
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az eset decemberben történt, de most kapta fel az internet. 

Egy nő azt állítja, hogy csoportosan megerőszakolták a Facebook metaverzumában, néhány másodperccel azután, hogy belépett az új virtuális világba, amit jelenleg még csak tesztelnek.

„A csatlakozást követő 60 másodpercen belül – verbálisan és szexuálisan zaklattak – 3-4 férfi avatár, először szóban, majd gyakorlatilag csoportosan megerőszakolta az avatárom, és fényképeket is készítettek”

– áll Nina Jane Patel bejegyzésében.

A 43 éves londoni anya ellen még decemberben követték el a szörnyű büntetett, de valamiért csak most jutott el az információ a  nagyobb tömegekhez.

„Miközben megpróbáltam elszökni, azt kiabálták: >>Ne tégy úgy, mintha nem szeretted volna<<”

- folytatta a történetét.

Szürreálisnak és rémálomszerűnek nevezte az esetet. A szexuális erőszak egyre inkább úgy tűnik, hogy komoly problémát okoz a metaverzumban. Korábban egy bétatesztelő azt állította, hogy egy idegen tapogatta az avatarját.

"A szexuális zaklatás nem tréfa a normál interneten, de a VR-ben való tartózkodás egy újabb réteget ad hozzá, ami intenzívebbé teszi az élményt"

- írta a tesztelő, aki azt is hozzátette, hogy a zaklatását több másik avatár is végignézte, de tenni semmit se tettek.

Vivek Sharma, a Meta alelnöke reagált a történtekre, sajnálatosnak nevezte az eseteket és örül, hogy jelentették őket, mert ez jó visszajelzés. De azért odaszúrt az áldozatoknak is, hogy nem kapcsolták be a funkciót, ami megakadályozza az idegenek közeledését.

Mark Zuckerberg tavaly jelentette be, hogy a Facebook anyavállalatát átnevezik Metának, és a jövő feltételezett digitális univerzumára összpontosít. Ebben a világban az emberek avatárjai elméletileg bármire képesek lesznek, amit a való világban már csinálnak – a barátokkal való lógástól kezdve a koncertekre járáson át az olyan hétköznapi feladatokig, mint a bevásárlás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás