promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már nem szívesen bújunk össze idegenekkel – A covid megölte az egyéjszakás kalandokat
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elmúlt évtizedben 8 százalékról 4 százalékra csökkent a hagyományos egyéjszakás kalandokat folytatók száma.

Egy brit felmérés szerint a covid miattegyre többen cserélik le az egyéjszakás kalandokat, és inkább a barátaikkal hancúroznak a takaró alatt.

Az új kutatások azt mutatják, hogy amióta a világjárvány két évvel ezelőtt berobbant, drámaian csökkent azoknak a szingliknek a száma, akik kötöttség nélküli kapcsolatot keresnek. Ehelyett az emberek az úgynevezett barátság extrákkal szituációkat választják. Vagyis amikor a barátok egymással fekszenek le, de párkapcsolat és kötöttségek nélkül.

A kutatást a világjárvány egész ideje alatt végezték, beleértve a lezárások, korlátozások és a szabályok enyhítésének időszakait is. Összesen 6500, 16 és 59 év közötti embert kérdeztek meg 2020 júliusában, és ugyanennyit tavaly áprilisban.

Arra jutottak, hogy a korlátozások alapjaiban változtatták meg az emberek szexuális életét, főleg azokét, akik nem élnek élettársi kapcsolatban. Kimutatták azt is, hogy a részvevők kétharmada szexelt valakivel a közvetlen környezetéből.

A megkérdezettek csupán 22 százaléka mondta azt, hogy a járvány nem befolyásolta a szexuális életüket.

A koronvírus-járvány időszakában leginkább a szexuális repertoárban, a gyakoriságban és az elégedettségben történt változás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás