promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az oroszok egy jó csajjal akarják eladni a háborút a világnak, de túl sok a botrány körülötte
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szőke szóvivő néha pajzán fotókkal sérti meg diplomáciai partnereiket.

Élesedik a konfliktus Oroszország és Ukrajna között, szakértők szerint a háború bármelyik percben kirobbanhat a felek között. Putyin elnök természetesen igyekszik magáról minél jobb képet festeni, a lerohanni tervezett ország döntéshozóit, lakóit pedig bűnbakoknak beállítani.

A kommunikációban nagy segítségére van Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, aki egyre többször szerepel a híradásokban, ahogy közeledünk a harc kirobbanásáig. A recept vele kapcsolatban egyszerű: kerestek egy csinos, belevaló, jó csajt, aki a legrosszabb híreket is szelíden tudja lenyomni a közvélemény torkán.

A 46 éves Mariját persze túlzás „csajnak” nevezni, hiszen PhD végzettséggel és már jelentős diplomáciai tapasztalattal rendelkezik. Diplomatacsaládból származik, így szinte beleszületett a politikába, édesapja a nyolcvanas években a pekingi szovjet nagykövetségen dolgozott.

A szőke hölgynek Putyin mellett természetesen nincs könnyű dolga, és az elmúlt években jó pár botrányba is belekeveredett ennek következtében. 2016-ban például az orosz állami tévében sütött el néhány zsidóviccet, annak apropóján, hogy szerinte az amerikai választások végeredménye az orosz zsidók összeesküvésének következménye volt.

A férjezett, egy kislányt nevelő Marija a szerb köztársasági elnökkel kapcsolatban követte el eddigi legnagyobb bakiját. Aleksandar Vucic még 2020-ban találkozott Donald Trump akkori amerikai elnökkel, a szóvivő asszonyt pedig különös módon ihlette meg a beszélgetésük.

Marija egy olyan képet posztolt a közösségi oldalára, amelyen fölül Vucic látható, alul pedig Sharon Stone lábai az Elemi ösztön című filmből, éppen a híressé vált terpesztés előtt. A diplomáciai modortalanságért még Putyinnak is elnézést kellett kérnie a szerb vezetőtől.

Fotó: The Moscow Times (screenshot)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás