promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyászol Hollywood: elhunyt a Szellemirtók és még megannyi klasszikus vígjáték rendezője
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

75 éves korában meghalt Ivan Reitman, akinek a kedvenc komédiáinkat köszönhetjük.

Szomorú hír rázta meg a filmrajongókat, ugyanis újabb hollywoodi legendától kell elbúcsúznunk. Otthon, békességben elhunyt minden idők egyik legsikeresebb vígjáték rendezője, a 75 esztendős Ivan Reitman, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint például a Szellemirtók, Ikrek, Ovizsaru, Evolúció vagy a Junior – de még hosszasan sorolhatnánk.

Ivan Reitman az utóbbi évtizedekben elképesztő hatással volt a filmiparra rendezőként és producerként is, hiszen az ő segítsége nélkül nem készülhetett volna el se a Space Jam, se a Beethoven, se az Egek ura – utóbbiért még Oscar-jelölést is kapott a legjobb film kategóriában.

Rengetegen gyászolják a híres direktort, hiszen állítólag nemcsak szakmailag remekelt, hanem nagyon jó ember is volt, aki ott segített, ahol tudott.

Fia, Jason Reitman is rendezői pályára lépett, ráadásul ő is hatalmas sikereket ért el: ő csinálta egyebek között a Juno, az Egek ura, illetve a tavaly bemutatott Szellemirtók: Az örökség című alkotást is, aminél édesapjától vette át az ikonikus szériát – eddigi pályafutása alatt 4 Oscar-díjra jelölték.

Íme Ivan Reitman és Arnold Schwarzenegger, akik hamarosan együtt dolgoztak volna az Ikrek folytatásán, a Hármasikreken:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás