promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rozogának tűnt Erzsébet királynő a jubileumát ünnepelve, az alattvalók nagyon aggódnak érte
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Görnyedten, lefogyva, bottal járva, zúzódásos lábbal jelent meg a nyilvánosság előtt.

II. Erzsébet brit királynő 1952. február 6-án ülhetett a trónra, vagyis most ünnepli 70. jubileumát. Egészen keveseknek adatott meg az a kiváltság, hogy ilyen sokáig vezethessék népüket, az uralkodók rangsorában jelenleg a 4. helyen áll, de csak 126 nap választja el a 2. helytől.

A királynő 25 évesen vált apja, VI. György utódává, és aligha gondolhatta, hogy ilyen szép kort ér meg. Áprilisban már a 96. születésnapját ünnepelheti, alattvalói azonban aggódnak érte, mert a platinajubileumi fotózáson az uralkodó nem volt túl jó bőrben.

Fotó: Profimedia

A testtartása görnyedt, bottal jár, egyértelműen fogyott is, és mintha tovatűnt volna az arcáról az örök derű is. A lábán lévő kék-zöld foltok pedig akár orvosi kezelés nyomai is lehetnek. Tavaly Erzsébetnek nem volt jó éve, rengeteg programját lemondta, bár ezeket általában a koronavírus-járvány számlájára írták.

A Buckingham-palota semmiféle közleményt nem ad ki a királynő egészségi állapotáról, az viszont aggasztó, hogy Erzsébet egyre nyíltabban beszél az utódlási kérdésről is. Ezen a téren nincs nagy meglepetés, utána fia, a most 73 éves Károly fejére kerül a korona, aki mellett második felesége, Camilla királynéként szerepelhet.

Hozzáértőbb kommentelők szerint egyébként örvendetes fejlemény, hogy Erzsébet megjelent a nyilvánosság előtt a 70. évfordulón. Felvágott egy tortát is, vagyis nincs teljesen legyengülve, a zúzódások pedig természetesnek tarthatók már ebben a korban, az idősek bőre ugyanis sokkal vékonyabb, ezért könnyebben sérül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás