promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mikor kell fogat mosni, reggeli előtt vagy után?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Régi vita már, de most akkor mi az igazság? Ez legyen az első dolgunk vagy csak evés után érdemes?

Azért kell reggeli előtt fogat mosni, mert így a lehető legtisztábbá tudod tenni a szád környezetét, mielőtt új ételeket és italokat fogyasztanál, mivel ezek gondot okozhatnak az ínyedre és a fogzománcra nézve.

Nagy hátránya, hogy ebben az esetben hatással lesz az ételek ízére, mivel a fogkrém a habosítás miatt nátrium-laurét-szulfátot tartalmaz, ami blokkolja az ízlelőbimbókat, így a reggelid valószínűleg nem lesz a legfinomabb.

Alvás közben a szájban lévő baktériumok gyorsan szaporodnak, ami a reggeli rossz leheletet is okozza. A fluoridos fogkrémmel való fogmosás segít megszabadítani a szájat a nemkívánatos baktériumoktól, és védőréteggel vonja be a fogakat, hogy segítsen megőrizni a zománc épségét.

De akkor sem kell pánikba esni, ha már ettél, és még nem mostál fogat. A rendszeres fogmosás fontos az optimális szájhigiénia érdekében. Reggeli után is fogat kell mosni, de próbálj meg várni az étkezés és a fogmosás között. Az élelmiszerekben lévő sav átmenetileg lebonthatja a fogzománcot, ami azt jelenti, hogy ha túl hamar kezded el dörzsölni a fogkefével, inkább ártani fogsz neki, mint használni.

A legjobb, ha közvetlenül evés után sima vízzel mosod át a szád, majd vársz 30-60 percet a rendes fogmosás előtt. Minél savasabb ételt ettél, annál inkább érdemes kivárni az egy órát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás