promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neked is eleged van már a táskás szemekből? - Itt a megoldás!
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Reggelente te is elborzadsz a tükör előtt a karikás szemeid miatt? Próbáld ki ezeket a módszereket! 

A táskás szemek esete nem egyszerű. Próbálgathatjuk hideg uborkával borogatni a szemünket, vagy kiskanalat tenni rá, de ezek mind csak átmeneti változást hoznak. A sötét karikák makacs állapota nem egy-kettőre oldódik meg. Fontos tudni, hogy meglétének a hátterében életvitelszerű szokások vagy külső hatások állnak. 

Az első lépés a változás felé, hogy kiderítjük ezeket az okokat, hiszen csak így tudunk megfelelő kezelést választani. Ne kísérletezzünk, ne vásároljunk feleslegesen drága kenőcsöket, hanem járjunk utána az okozóknak! Például előfordulhat, hogy allergiás tünetekként jelennek meg az idegesítő táskák - ebben az esetben a legjobb megoldás az antihisztamin alapú allergiakészítmény szedése. 

Azonban az is előfordulhat, hogy a szem körüli bőr sötétsége hiperpigmentáció miatt alakult ki. 

Ez általában akkor lehet gyanús, ha az arcod többi részén egyébként nincsenek sötét területek. A hiperpigmentáció során a szervezetben túl sok melanin termelődik, így sötétebb felületek jönnek létre a bőr egyes részein. 

Erre a legjobb gyógymód az úgynevezett niaciamidos krém, ami halványítja és fényesíti a bőrterületet és egyúttal megakadályozza a melanin túltermelődését. Egy másik opció az alfa-arbutin használata, ami szintén bőrvilágosító és emellett C-vitamint is tartalmaz, így csökkentve a melanin termelését. 

Figyelem! Egyféle krém használata nem lesz elég! Fényvédő krémre is szükség lesz, ha gyökeres változást szeretnél elérni. A napsugarak ugyanis csak rontják a helyzetet.

Egy másik lehetséges ok a táskás szemek hátterében a kék erek lehetnek, amik sokkal jobban láthatóak a szem környékén, mint máshol. Erre az esetre megoldás, ha egy koffeintartalmú érszűkítő hatású szemkrémet alkalmazunk.

Forrás: GLAMOUR

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás