promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy férfi majdnem egy évet töltött kórházban, miután elkapta a koronavírust – ez adhat reményt Csollány Szilveszter esetében is?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy apának, akit London legbetegebb Covid-betegének is tartanak, nincs többé szüksége extra oxigénre.

A 40 éves Andrew Watts még 2020-ban karácsonykor betegedett meg, és koronavírusos tüdőgyulladással a woolwichi Queen Elizabeth Kórházba került.Nyolc hónapot töltött intenzív osztályonés még két hónapot a covid osztályon.

A kétgyermekes apuka öt hétig kómában volt, és két életveszélyes tüdőösszeomlást szenvedett el – ekkor a kórház felhívta feleségét, Hayley-t, hogy megbeszéljék a lélegeztetőgép kikapcsolását, de nemet mondott.

„A végsőkig harcoltam, szerettem volna visszatérni a gyerekekhez és a feleségemhez”

– mondta Andrew.

A taxisofőrt nem oltották még be, amikor elkapta a vírust, de mindenkit az oltások felvételére ösztönöz.

Végül csaknem egy évvel később elengedték a kórházból, és az elmúlt néhány hónapot azzal töltötte, hogy újra járni és beszélni tanult. Miután a kórházban tracheostomiás csövet használt, egy lyuk maradt a nyakán, ami még nem gyógyult be megfelelően, és hatással van a életére, például víz nem érheti.

Ennek ellenére lassan, de egyenletesen felépült a felesége és fiai, Jack (6) és Joshua (3) támogatásával.

„Csak másfél hete kerültem le először az orrkanülről, mióta elhagytam a kórházat. Minden este kilenc órán keresztül használtam, hogy elősegítsem a felépülésemet, hogy a tüdőm visszaálljon valamiféle normális állapotba”

– mesélte el a megpróbáltatásait.

„Múlt hétfőn sikerült eljutnom a fiam iskolájába és vissza. Körülbelül 15 percet tudok sétálni, mielőtt égni kezdenek a lábaim.”

Angliában az Omikron hullám már lecsengőben van, így Andrew pont a szigorítások enyhítésekor térhetett vissza. Bár még mindig gyógyulófélben van, örül az enyhítésnek.

„Azt akarom, hogy mindenki a maximumon élje le az életét, ez nem vezet sehova, és meg kell tanulnunk együtt élni vele.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás