promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felbukkant az egyetlen fotó, amelyen a feltaláló Nikola Tesla egy nő mellett fekszik
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kép eredetiségét sokan megkérdőjelezik, lehet, hogy csak egy hasonmásról van szó.

A szerb származású amerikai tudós-feltaláló Nikola Tesla igazi csodabogár volt. Találmányaival, ötleteivel messze megelőzte korát, nem véletlen tehát, hogy az alakja köré legendák szövődtek.

Állítólag olyan autót konstruált, amelynek a működtetéséhez nem volt szükség semmiféle üzemanyagra, de az általa kitalált rejtélyes „halálsugárnak” tulajdonítják a titokzatos tunguszkai esemény bekövetkeztét is.

1908. június 30-án Szibéria középső részén állítólag egy különös tűzgömb bukkant fel a légkörben, majd becsapódás nélkül felrobbant. Az ott legelő állatokat hamuvá égette, és 30 kilométeres körzetben minden fát gyökerestül kitépett.

Van, aki szerint Tesla próbálgatta a „csodafegyverét”, de ez az állítás mind a mai napig nem nyert bizonyosságot. Egy biztos csupán: a különc feltaláló kizárólag a munkájának élt, nem is nősült meg soha. Idős korában a New York-i galambok voltak a legkedvesebb társai, az egyikkel – bevallása szerint – szerelembe is esett.

Tesla valószínűleg nem a férfiak iránt vonzódott, de a nők sem korbácsolták fel különösebben az érzéseit. Éppen ezért számít ritkaságnak (sőt talán egyetlen ilyennek) az a fotó, amelyen lazán az oldalára dőlve egy hölgy mellett fekszik a tengerparton (fotó itt).

Néhányan ugyanakkor kétségbe vonják, hogy a feltalálót ábrázolja a kép, ők inkább egy Staten Island-i úszómesterre tippelnek, aki a megszólalásig hasonlít Teslára. A kép 1898-ban készült, és mivel a feltaláló akkor 32 esztendős volt, ennyi erővel ő is szerepelhetne a fotón, bár nincs adat arról, hogy a különc férfi esetleg ilyen „mellékállásban” tevékenykedett volna bármikor is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás