promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lecsapott a rendőrség, és előállított egy 9 éves, ártatlan tekintetű kisfiút
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem tévesztette meg őket a gyermeki ábrázat, megfeddték a tette miatt.

Korán a bűn útjára lépett a mindössze 9 éves Donnan, aki az ünnepek környékén került összetűzésbe a rendőrséggel. A jó szándékú, ártatlan tekintetű kisfiú légfrissítőket árult egy Tesco közelében – illegálisan!

A brit gyerkőc persze nem ismeri a törvényt, csupán azért fogott „dílerkedésbe”, hogy több pénzből vásárolhasson karácsonyi ajándékot a testvéreinek. Az anyukája felajánlotta neki, hogy fizet a mosogatásért és a porszívózásért, de a kisfiú inkább a bűn útját választotta.

Egy helyi 100 forintos boltból vásárolt fel több (autóba való) légfrissítőt, amit aztán a helyi Tescónál értékesített tovább, az ott lévő benzinkútra érkező gépjármű-tulajdonosokat megcélozva (képek itt).

Donnan nem akart túl sokat nyerni az üzleten, ezért egy négydarabos csomagot egy fontért árusított. Négy hétig folytathatta bűnös tevékenységét, és ez idő alatt kabátot, melegítőt, bicajt, sőt telefont tudott venni a testvéreinek.

A rendőrséget azonban nem tudta megtéveszteni csíkos dzsekijével és ártatlan tekintetével. Hamarosan megjelentek a házuk előtt, hogy kérdőre vonják a megdöbbent édesanyját. Mint kiderült, abból az általános iskolából fújta be valaki Donnant, ahova jár.

Az anyuka megértette a dolgot, azt viszont nem, hogy az ügy miért nem maradhatott az iskola falai között. Egy túlbuzgó tanár értesítette a rendőrséget, ezáltal az ügy túlnőtt egy közönséges gyerekcsínyen.

A zsaruk egyébként megértően viselkedtek a családdal, de hivatalból értesíteniük kellett a családsegítő szolgálatot, akik arra voltak kíváncsiak, megfelelő ellátásban részesül-e a kisfiú otthon.

„Mindannyian nagyon büszkék vagyunk Donnanre, és a többi felnőttől is csak dicséretet érdemelt volna azért, amit tett”

– nyilatkozta az édesanya, miután a helyzet végül megnyugtató módon tisztázódott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás